"Başbakan'ın ötekileştirme yapması üzücü"

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, "Terör gibi, bütün toplumu ilgilendiren tehlike karşısında medyanın ortak tutum almasını isteyen Sayın Başbakan'ın, gazeteler arasında ötekileştirme yapmış olmasını üzüntü ile karşıladığımızı belirtmek isterim" dedi.

Yayınlanma: 21.10.2011 - 13:41
Abone Ol google-news

Bilgit, yaptığı yazılı açıklamada, artan terör olayları karşısında medya temsilcileriyle görüş alışverişi amaçlı bir toplantı düzenleyen Başbakan Erdoğan'ın bu toplantıya çağrılan gazeteler arasında ayırım yaptığını belirtti. Bazı medya kuruluşlarının ve örgütlerinin toplantıya davet edilmemesinin eksiklik olduğunu vurgulayan Birgit, şunları ifade etti:

"Böyle bir tavır alma toplantısında tüm medya kuruluşlarının yanı sıra, Gazetecilere Özgürlük Platformu altında bir araya gelmiş olan TGS, TGC, Ankara, İzmir, Anadolu Gazeteciler Cemiyetleri ile Basın Konseyinin temsilcilerinin de görüşlerinin alınmamış olması önemli bir eksikliktir. Terörün siyaset üstü bir mesele olduğunu söyleyen Sayın Başbakan'dan, böylesine hayati bir sorun karşısında gazeteler, ulusal televizyonlar ve basın kuruluşları arasında akreditasyon uygulamış olmasını esefle karşıladığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler