Batı'da bahar, Doğu'da kış yaşanıyor

Batı, havanın sıcaklıklarının artmasıyla bahar havasını yaşamaya başlarken, doğu kışın etkisi altına giriyor.

Yayınlanma: 01.04.2010 - 07:07
Abone Ol google-news

Hava sıcaklıkları iç kesimlerde artarken, kuzey kesimlerinde sıcaklık artışına rağmen yağış geçişleri bekleniyor.


Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde zaman zaman etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 3 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili oldu.

Özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 3 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bu arada, bölgede ölçülen en düşük hava sıcaklığı Erzurum, Kars ve Ardahan'da eksi 4, Ağrı'da eksi 3, Erzincan ve Iğdır'da 1 derece olarak ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığınında Erzurum 7, Ardahan 9, Ağrı 10, Kars 11, Erzincan ve Iğdır'da 16 derece olması tahmin ediliyor.

Yetkililer, kar yağışının yarından itibaren bölgedeki etkisini arttıracağını, pazar gününe kadar da aralıklarla devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

 

Bölgelerde hava

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:

Marmara:Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Sakarya çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğusu (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve kuzeyi çok bulutlu geçecek.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve kuzeyi çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas) aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri (Zonguldak, Bartın, Sinop), Düzce ve Kastamonu çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Samsun çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan,Ağrı, Iğdır, Tunceli, Bingöl ve Muş) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler