Batıda hava sıcaklığı artıyor

Hava sıcaklığı kuzeydoğu kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerimizde 1 ila 3 derece artacak.

Yayınlanma: 23.09.2009 - 06:16
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde aralıklarla görülecek sağanak yağışların; Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile sabah saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzeydoğu kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerimizde 1 ila 3 derece artacak.

Rüzgar ise genellikle kuzeyli, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde aralıklarla görülecek sağanak yağışların; Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile sabah saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın, heyelan v.s.) ilgililer ve yurttaşlar uyarıldı.

Bölgelere göre hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre bölgelere göre hava tahmini şöyle:

Marmara : Az bulutlu, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer sis görülecek.

Ege : Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile doğusu parçalı bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile sabah saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzey ve doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon