Batık tırnak tedavisinde taklit ürün uyarısı
Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülru Erdoğan, batık tırnak tedavisinin taklit ürünlerle hekim ya da uzman olmayan kişilerce yapılmasının, hem etkinliği azalttığını hem de sağlık açısından risk taşıdığını bildirdi.
Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülru Erdoğan, yaptığı açıklamada, batık tırnakların ameliyata gerek kalmadan tel yardımıyla tedavisinin mümkün hale geldiğini belirtti.
Tedavide, takılan tel yardımıyla ciltle teması kesilen tırnağın rahat nefes almasının sağlandığını, böylece batık tırnağın iyileşmeye başladığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Hastalar ameliyatsız çözüme büyük ilgi gösteriyor. Ancak ne yazık ki son zamanlarda bu konuda uzmanlığı olmayan kişilerin taklit ürünlerle tedavi yapmaya çalıştığı duyumları alıyoruz. Tırnak batıklarının taklit ürünlerle hekim ya da uzman olmayan kişilerce yapılması, hem etkinliği azaltıyor hem de sağlık açısından risk taşıyor. İnsan vücuduna uygulanan tüm ürünlerin Avrupa Birliği ve ABD'de uygulanan kurallar uyarınca kanserojenite, toksisite, iritasyon ve teratojenite gibi uzun ve maliyetli testlerden geçirilmesi gerekiyor. Çünkü uygulanan alet ya da ürünlerin zararlı, kansere neden olabilecek katkı maddeleri içermemesi büyük önem taşıyor.''
Taklitlerin ucuz malzemeden üretilmesinin, ileride bunları kullanan kişilerde kanser dahil pek çok probleme neden olabileceği uyarısında bulunan Erdoğan, ''Ülkemizden yurt dışına ihraç edilen ürünlerde uluslararası kabul gören CE işareti aranır ve ham madde özellikleri araştırılır. Ülkemizde de ucuz ve zararlı katkı maddeleri içeren taklit ürünlerin kullanılması mutlaka önlenmelidir'' diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Emekliye iyi haber yok!
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- 350 bin 757 kez 'yazı-tura' atıldı... Sonuç şaşırttı!
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'