Bayraktar, Erdoğan'ın fırçası için ne demişti?

Bakan Erdoğan Bayraktar istifasını açıkladı, Başbakan'ı da istifaya davet etti. Bayraktar'ın resti tartışılırken Başbakan'ın önünde diz çöktüğü kare akıllara geldi.

Yayınlanma: 25.12.2013 - 14:59
Abone Ol google-news

 

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan bir hafta sonra hem bakanlık ve hem milletvekilliğinden istifa eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın onayıyla yapıldı' dedi, 'tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum' ifadesini kullandı.

'Hiyerarşi olmazsa anarşi olur'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Ağostos'ta Rize’de katıldığı toplu açılış töreninde önündeki sehpada bulunan bir kitapçığı incelemiş, eşi Emine Erdoğan’la konuştuktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı yanına çağırmıştı. Önünde diz çöken Bakan Bayraktar’a sert bir şekilde el hareketleriyle uyarılarda bulunan Başbakan Erdoğan’ı, yanında oturan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da dikkatle dinlemişti.

Bayraktar fırça yerken Emine Erdoğan’ın da başını sallayarak Başbakan’ın söylediklerini onaylaması gözlerden kaçmamıştı.

Kamuoyuna yansıyan görüntülere Bayraktar'dan şu şekilde açıklama gelmişti:

"Ne yapacaktım yani? Adam oturuyor. Ya oturacak yer bulmam lazım ya eğilmem lazım. Devlet terbiyesi önemli. Hiyerarşi önemli. Hiyerarşinin olmadığı yerde anarşi olur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler