Bayram şekerine zam yok

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, bayram şekerleri tezgahlardaki yerini aldı. Bayram şekerleri ve çikolataların Şeker Bayramı fiyatlarıyla satışa sunulduğu bildirildi.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 11:15
Abone Ol google-news

Konya Şekerciler Odası Başkanı Ahmet Solmaz, bayram öncesi artan siparişlerin sektörde yoğunluğa neden olduğunu söyledi.

Yoğunluğa karşın istenilen kar marjlarını yakalayamadıklarına dikkati çeken Solmaz, kakao, yağ ve glukoz fiyatlarındaki artış nedeniyle girdi maliyetlerinin yükseldiğini ancak sektördeki rekabet nedeniyle fiyatlarda herhangi bir artış olmadığını belirtti.

Solmaz, bu nedenle istenilen kârlılık oranına ulaşılamadığını dile getirerek, ''Bayram şekerini Kurban Bayramı'nda da, Şeker Bayramı fiyatlarıyla satacağız. Gelecek yıl Şeker Bayramı'na kadar da şekere zam olacağını tahmin etmiyorum. Zam yapılmaması bizi her ne kadar sıkıntıya soksa da tüketiciler durumdan memnun'' dedi.

Tüketicilere kodeks numarası olmayan ürünleri almamaları tavsiyesinde bulunan Solmaz, Konya'da merdiven altı üretim yapan iş yerinin bulunmadığını iddia etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün yaptığı denetimler sayesinde merdiven altı üretimin önüne geçildiğini anlatan Solmaz, vatandaşları, sağlıksız gıda ürünleri üreten ve satan iş yerlerini kendilerine bildirerek yürüttükleri çalışmalara destek olmaya çağırdı.
 

Şeker ve lokuma ilgi azalıyor

Konya'da 80 yıldır şeker üretimi ve satışı yapan bir firmanın sahibi Hakan Özkeçeci de bayram öncesi hareketliliğin arttığını, satışlardan memnun olduklarını belirtti.

Şekere olan ilginin her geçen yıl azaldığını bunun yerine tüketicilerin çikolataya yöneldiğini anlatan Özkeçeci, ''Satışlarımızın büyük çoğunluğunu çikolata oluşturuyor. Şekerin yanı sıra lokum satışlarında da ciddi düşüşler var'' diye konuştu.

Özkeçeci, tüketicilere, düşük fiyat nedeniyle kalitesiz şeker ve çikolataya ilgi göstermemeleri uyarısında bulunarak, margarin yerine kakao yağı ile yapılmış ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Margarinle yapılan çikolataların kalp ve damar rahatsızlıklarına neden olabileceğine dikkati çeken Özkeçeci, kaliteli bir çikolatanın fiyatının 15 liradan başladığını kaydetti.
Öte yandan marketlere kurulan şeker stantlarında 100 gram çekilmiş kahve, 2-3 liradan satılıyor.

Bayram öncesi satışa sunulan bazı şeker çeşitlerinin kalitesine göre fiyatları kilogram/lira olarak şöyle:

Şeker ve Çikolata çeşitleri En düşük En yüksek Cezerye 10 15 Sade lokum 5 6 Çifte kavrulmuş lokum 15 20 Damla sakızlı lokum 9 10 Kokolin çikolata 5 10 Çikolata 15 65 Madlen çikolata 25 34 Special çikolata 38 45 Napoliten çikolata 19 24 Çikolatalı draje 18 38 Badem şekeri 15 28 Meyveli şeker 5 14 Jole şeker 10 14 Bonbon şeker 5 14

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler