Bayramda grip ve nezleye dikkat

Uzmanlar bayramlaşma esnasında bulaşabilecek nezle ve grip virüslerine karşı yurttaşları uyardı.

Yayınlanma: 18.09.2009 - 06:38
Abone Ol google-news

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Akdur, bayramda akraba ve dost ziyaretlerinde, bol bol tokalaşıp öpüşüldüğünü ve kalabalık ortamlarda bulunulduğunu hatırlattı ve "Böylece hasta olanların çevresindekilere nezle ve grip virüsü bulaştırmaları için çok olumsuz bir ortam oluşmaktadır. Sevdiklerine bayramda grip ve nezle hediye etmek istemeyen hastaların kesinlikle hiç kimseyle tokalaşıp öpüşmemesi gerekir. Gribin az da olsa ölümle sonuçlandığı unutulmamalı ve konu ciddiye alınmalıdır" dedi. Grip ve nezle olanlara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Akdur, şöyle konuştu:
"Grip ve nezle olanların akraba ve dostlarına durumu bildirerek ziyarete gitmemesi, kitle ulaştırma araçlarına binmemesi, cemaatle namaz kılmaması daha doğru olur. Bunları yapmak durumunda olanlar bez maske takarak sokağa çıkmalıdır. Hasta olanlar kendine ziyarete gelenleri korumak için mutlaka bez maske takmalı ve durumu bildirerek kendisini ziyarete gelenlerle tokalaşıp öpüşmemelidir."

Öksürürken ve hapşırırken dikkatli olunması gerektiğine de değinen Prof. Dr. Akdur, "Bayramda dost ve akrabalarına grip nezle hediye etmek istemeyenler, öksürürken ve hapşırırken ağzını burnunu kağıt bir mendille iyice kapatmalı, kağıt mendil yok ise ağzını burnunu elleri ile değil kolu ile kapatmalıdır. Her öksürük ve hapşırıktan sonra, kirlenen eller sabunlu bol su ile yıkanmalıdır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler