BBP Genel Başkanı Destici'den 'Cumhur İttifakı' açıklaması

BBP Genel Başkanı Muftafa Destici AKP heyetiyle görüşmesi sonrası açıklama yaptı: Biz elbetteki kendi kurumsal kimliğimizle seçime girmek isteriz ama ittifaka da saygı duyarız...

Yayınlanma: 25.04.2018 - 11:15
Abone Ol google-news

<video:963835>

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ittifaka ilişkin, “Biz elbette ki parti olarak kendi kurumsal kimliğimizle girmeyi arzu ederiz. Bu sadece bizim değil, cumhur ittifakının ana bileşenleri olan MHP, AK Parti ve BBP’nin birlikte vereceği bir karardır” dedi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü.

"Kurumsal kimliğimizle girmeyi arzu ederiz"

Görüşme sonrası açıklamada bulunan BBP Genel Başkanı Destici, çok faydalı bir görüşme yaptıklarını belirterek, “Hemen hemen her şeyi konuştuk. Sizin merak ettiğiniz, BBP bu ittifakın içerisinde kendi amblemi ile mi yer alacak yoksa AK Parti listelerinden mi bu ittifaka dahil olacak. Çok fazla beklemeyeceksiniz. Cumhurbaşkanımız ile bu hafta içerisinde yapacağımız görüşmeden sonra bunu da netleştirmiş olacağız. İttifaka maksimum düzeyde BBP nasıl katkı sağlayacaksa buna bakacağız. Parti kurumsal kimliğimizle mi yoksa listelerle mi gireceğiz bunların ikisi de yasal olan şeylerdir. Biz elbette ki parti olarak kendi kurumsal kimliğimizle girmeyi arzu ederiz. Bu sadece bizim değil, cumhur ittifakının ana bileşenleri olan MHP, AK Parti ve BBP’nin birlikte vereceği bir karardır. Biz bu karara da saygılı oluruz. Burada da kimseye fırsat vermeyiz. Bu ittifaka fitne sokmaya çalışanlara da fırsat vermeyiz. BBP’nin parlamentoda temsil edilmesi de bu anlamda çok önemlidir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri en az parlamento seçimleri kadar değerlidir, önemlidir. Bunları da konuştuk. Bu anlamda da kendi amblemimizle mi girdiğimizde yoksa listelerden girdiğimizde mi cumhurbaşkanlığı seçimine daha fazla katkı sağlayacağız buna da bakacağız. Bunların hepsini birkaç gün içerisinde değerlendirip, BBP bu ittifakın içinde nasıl yer alacak buna karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül'ün adaylığı

Sayın Gül önemli bir siyasetçimiz fakat onunda şu muhasebeyi yapması lazım. 2007'ye dönmesi lazım. Bir 367 krizi vardı. Erdoğan krizin öncesinde 'Kardeşim Abdullah Gül' diye aday olarak göstermişti. 367 krizini çözen bir Bahçeli var. Seçilmemesi için her türlü yolu denemiş bir taraf var. Kararı buna göre verir diye düşünüyorum.

 ERDOĞAN, DESTİCİ İLE GÖRÜŞECEK

 AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşeceğini söyledi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal ile AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü. Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BBP Genel Başkanı Destici’nin bir görüşme yapacağını ve yapılan görüşme sonrası varılan nihai kararın kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

 

Not: 367 krizi nedir?

Anayasa'nın 102. maddesine göre cumhurbaşkanı seçilebilmek için, ilk iki turda nitelikli çoğunluk (367 oy), sonraki iki turda ise salt çoğunluk (276 oy) aranıyordu. 367'nin sadece karar yeter sayısı değil, aynı zamanda toplantı yeter sayısı olduğunu ortaya attı. Bu görüşe göre oylamalara en az 367 kişinin katılması gerektiği, aksi halde sonucun geçersiz olacağı iddia edildi. Böylece meclisteki sandalye sayısı 354 olan iktidar partisi, tek başına kendi oylarıyla cumhurbaşkanı seçemeyecekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler