BDDK'dan fatura açıklaması

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), fatura ödemelerine aracılık eden kuruluşlar ile ticari işletmelerin, hangi unvan altında olursa olsun, EFT, havale ve diğer bankacılık hizmetlerini vermelerinin mümkün olmadığını açıkladı.

Yayınlanma: 26.06.2009 - 10:39
Abone Ol google-news

BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, fatura ödemelerine aracılık eden kuruluşlar ile ticari işletmelerin EFT, havale ve diğer bankacılık işlemlerini yapmasının mümkün olmayacağını vurguladı.

BDDK'dan yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında, fatura ödemelerine aracılık yapan bazı kuruluşlar ile ticari işletmelerin, yaptıkları faaliyetlerin BDDK'nın izni dahilinde olduğuna ve kendilerinin Kurumu denetiminde olduklarına dair beyanlar yer verildiğine dikkat çekilerek, kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi açısından konuyla ilgili açıklama yapmaya ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

BDDK'nın açıklamasında "Mevcut durum itibariyle, fatura üreten kurum ve kuruluşlar (İSKİ, ASKİ, TEDAŞ vb..) ile anlaşmalı olup olmadığına bakılmaksızın fatura ödemelerine aracılık eden ve değişik ticari unvanlar altında faaliyet gösteren kuruluşlar ile ticari işletmeler Kurumumuz denetim ve gözetimine tabi değildir. Diğer taraftan, fatura üreten kurum ve kuruluşlarla anlaşmaları olmayan yerlere yapılacak fatura ödemelerinde, ödemelerin ilgili kuruluşa aktarılıp aktarılmaması konusundaki risk tüketiciye ait bulunmaktadır. Benzer şekilde, kredi kartı borçlarının bankalara veya ilgili bankalar ile anlaşması olan kuruluş ve ticari işletmelere yatırılması olası mağduriyetlerin önlenmesi açısından önem taşıyor. Ayrıca, hangi unvan altında faaliyet gösterirse göstersin, fatura ödemelerine aracılık eden kuruluşlar ile ticari işletmelerin EFT, havale ve diğer bankacılık işlemlerini yapmaları mümkün bulunmamaktadır" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler