BDP: Gözaltı sayısı 41

BDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Avukat Meral Danış Beştaş, "Parti Meclisi ve Anayasa Komisyonu üyemiz Prof. Dr Büşra Ersanlı, MYK üyemiz Mustafa Avcı ve yayıncı Ragıp Zarakolu'nun da olduğu 41 kişi gözaltına alındı" dedi.

Yayınlanma: 30.10.2011 - 12:06
Abone Ol google-news

İstanbul'da gerçekleştirilen KCK Operasyonunda gözaltına alınan Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitemi Başkanı ve Belge Yayınları yetkili Ragıp Zarakolu'nun gözaltına alınmasına yazılı bir açıklamayla tepki gösteren BDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Beştaş, 28 Ekim'de siyasetçiler, akademisyen ve yayıncılarında içinde bulunduğu farklı illerde gözaltıların gerçekleştirildiğini belirtti.

4 Eylül'de yapılan BDP'nin kongresinden sonra 20 Kişilik BDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan 3 kişinin tutuklandığını belirten Beştaş, BDP MYK Üyesi Mustafa Avcı'nın da halen gözaltında olduğunu kaydetti.

BDP'li 14 belediye başkanın tutuklu olduğunu ifade eden Beştaş, 10 eski belediye başkanının da tutukluğunun devam ettiğini kaydetti. BDP'li milletvekillerinin tutukluluğunun sürdüğün anımsatan Beştaş, "Son olarak aralarında Parti Meclisi ve Anayasa Komisyonu üyemiz Prof. Dr Büşra Ersanlı, MYK üyemiz Mustafa Avcı ve yayıncı Ragıp Zarakolu'nun da olduğu 41 kişi gözaltına alındı. Daha adil, daha yaşanılabilir, daha güvenli bir dünya düzeni için bireyler gibi devletler de işledikleri cinayet suçlarının bedelini ödemek durumundadır.

Meşru talepleri gayrı meşru yöntemlerle, güç kullanarak bastırmaya çalışanlar, adaleti erteleyenler bugün değilse yarın büyük bir yanılgı içinde olduklarını anlayacaklardır. İnsan onuru her türlü siyasi rejim ya da güvenlik tartışmasının üstünden bir etki yapacağını göstermiştir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler