BDP'den hükümet adım at çağrısı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştirerek, çözüm süreciyle ilgili olarak hükümetin adım atmasını istediler. Eylem sırasında BDP'lilerle Kasımpaşa taraftarı arısanda kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yayınlanma: 21.07.2013 - 19:36
Abone Ol google-news

Galatasaray Meydanı’nda dün akşam saatlerinde biraraya geler BDP’liler, “Hükümet adım at. Hasta tutsaklar başta olmak üzere tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılsın. TMK kaldırılsın. Koruculuk lağvedilsin. Seçim barajı kaldırılsın. Karakol ve HES yapımı durdurulsun. Anadilde eğitim hakkı tanınsın” pankartı açtı. “Bijî serak Apo” sloganı atan BDP’lilere, polis müdahale edeceği uyarısında bulununca grup oturma eylemi gerçekleştirdi. Burada BDP İstanbul İl yönetimi adına açıklama yapan Ecevit Taştı, çözüm sürecinin birinci aşamasının tamamlandığını belirterek, “Şimdi Kürt sorununda demokratik barışçıl çözüm için devletin ve iktidarın adım atma zamanıdır. Kürt halkı, önderliği ve özgürlük hareketi, barış talebindeki samimiyetini tartışmaya mahal bırakmayacak düzeyde kanıtlamıştır. Bu aşamadan sonrası, devlet ve hükümet için bir samimiyet testi olacaktır” dedi.

BDP'LİLER İLE KASIMPAŞASPOR TARAFTARLARI ARASINDA GERGİNLİK!  - VİDEO



BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, “Güven artırıcı adımların birisini, PKK, KCK, Kürt hareketi, diğerini de devletin atması gerekiyor. Kürt hareketi kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdi. Bu konuda ısrarcı olduğunu, artık hedeflerine silahlı mücadele ile değil demokratik siyasetle ulaşacağı konusunda kararlı olduğunu, gerillalarını da geri çekerek bütün dünyaya bu konudaki samimiyetini gösterdi. Şimdi devletin adım atma zamanı.” diye konuştu.

Tuncel Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili AKP’nin politikasını da eleştirerek, “Hükümet, Kürt sorununun çözümünde samimiyse, Rojava devrimine saygı göstermeli, çeteci grupları desteklemeye son vermelidir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tuncel’in konuşması sırasında Kasımpaşa taraftarı bir grup, BDP’lilere sözlü olarak sataşınca kısa süreli gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet ekipleri iki grup arasında önlem alarak, Kasımpaşa taraftarını biber gazı sıkarak Tünel tarafına doğru dağıttı. (Fotoğraf: KAYHAN AYHAN)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler