BDP'li eski vekile KCK'den tutuklama

Terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 38 kişiden eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 31'i tutuklandı.

Yayınlanma: 17.01.2012 - 07:23
Abone Ol google-news

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildikten sonra savcılıkça ifadeleri alınan ve tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderilen 35 kişiden eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 31'i tutuklandı.

Mahkeme, 4 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.
Gözaltına alınanlardan 3'ü ise savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. 

Operason bugün de sürüyor

KCK operasyonunda gözaltı dalgası bugün de sürüyor. İstanbul'da KCK'ya yönelik operasyon kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

KCK'ya yönelik diğer operasyonlarda elde edilen bilgi ve deliller doğrultusunda İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Hareket Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla Maltepe ve Ümraniye'de yeni bir operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında 7 kişi gözaltına alındı. Bu arada, dün BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in şoförü ve bir gazete muhabirinin de gözaltına alındı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü KCK operasyonu hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi; Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün koordineli olarak terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması olduğu öne sürülen KCK'ye yönelik sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, kırsal alanda faaliyet gösteren kişilerle irtibatta bulunduğu ve İstanbul'da sansasyonel nitelikle eylem gerçekleştirmeye hazırlandığı belirlenen Metin İ, 13 Ocak'ta gözaltına alındı.

Bu kişinin üzerindeki cep telefonunda bulunan şifreli mesajın çözümü değerlendirilerek, Başakşehir'deki Atatürk Olimpiyat Stadı yakınındaki fidanlık alanda yapılan arama ve kazı çalışmasında, 2 kilogram C4 patlayıcı ve demir bilyeden oluşan uzaktan kumandalı üzerinde Arapça yazılar bulunan fabrikasyon mayın, 4 kilo 622 gram A4 patlayıcı madde ve 2 fünye ele geçirildi.

Ele geçirilen mayının çok güçlü bir patlayıcı olduğu, 700 demir bilye ile hazırlandığı ve zırhlı araçları tahrip etmekte kullanıldığı bildirildi.

Soruşturmanın genişletilmesi sonucu Metin İ. ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in şoförü Gülten Ç. ile Hatice B, Tahsin U, Özkan B. ve İran uyruklu Mehmet B. de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin, daha önceden örgüt üyeliğine ilişkin poliste kayıtlarının bulunduğu, 3'ünün Kandil'de bomba eğitimi aldığı ve sansasyonel eylem yapmayı planladıkları ifade edildi.

Şüphelilerden Metin İ. ve Özkan B, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilirken, 4 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler