BDP'li Üçer: 'Gerillalara muhabbetle sarılacağız'

Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünde, BDP olayı kınamak amacıyla Van, Hakkari ve ilçelerinde basın açıklamaları yaptı.

Yayınlanma: 15.02.2013 - 14:40
Abone Ol google-news

Van'da Feki Teyran Parkı önünde toplanan, aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, BDP Van İl Başkanı Musa İtah'ında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi, PKK ve Öcalan lehine slogan atarak Hacıbekir Caddesi'ndeki Belediye Garajı'na kadar yürüdü. Burada ilk önce BDP Van İl Başkanı Musa İtah Kürtçe bir konuşma yaptı. Ardından konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, barışın teminatının Abdullah Öcalan olduğunu iddia etti.Başbakan Erdoğan'ın barış için atılan adımlarda samimiyetsiz davrandığını iddia eden Üçer, "Başbakan Kürdistan gerillalarıyla kucaklaşanları İmralı'ya göndermeyeceğini söylüyor. Başbakan ne yaparsa yapsın, bütün baskılara rağmen biz nerede bir gerilla görürsek muhabbetle sarılacağız" dedi.

Çözüm isteniyorsa herkes samimi olması gerektiğini kaydeden Özdal Üçer. "Faşizimle değil, demokrasiyle çözüm olur. Barışın teminatı ise Öcalan ve KCK tutuklularının özgürlüğüdür" dedi. Grup dağılırken bir grup, yola barikat kurup polise taş atmaya başladı. Polis kısa süreli gerginlikte olay çıkaranları dağıttı. (DHA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler