Bebek ölümü meclis gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, Muş'ta, ventilatörlü kuvöz bulunmaması nedeniyle 6,5 aylık doğan iki bebekten birisinin ölümünü Meclis gündemine getirdi.

Yayınlanma: 03.08.2009 - 13:42
Abone Ol google-news

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Muş'ta, 6,5 aylık dünyaya gelen iki bebekten birisinin, ventilatörlü kuvözün bulunmaması nedeniyle solunum yetmezliğinden hayatını kaybettiğini ifade etti.

Erzurum, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa ve Bingöl'de de bebekler için ventilatörlü kuvöz bulunmadığını, Van'daki özel hastanede bulunan bir kuvözde ise bebeklerden sadece birisi tedavi edilerek diğer bebeğin ölüme terk edildiğini iddia eden Arslan, şu soruların yanıtlanmasını istedi:
''Ülkemizdeki kamu hastanelerinde kaç adet ventilatörlü kuvöz bulunmaktadır? Kuvöz ihtiyacı nedir?

Kamu hastanelerinde yeteri kadar ventilatörlü kuvöz bulunmaması nedeniyle yaşanan sıkıntılar gün geçtikçe artmakta ve ölümle sonuçlanan olaylar tüm ulusumuzu tedirgin etmektedir. AB ülkelerinde de ventilatörlü kuvöz bulunmaması nedeniyle hayatını kaybeden insanlara rastlanmakta mıdır? Muş Devlet Hastanesi'ne iki cihaz göndererek sorunun ortadan kalktığını düşünüyor musunuz?

Hastanelere yeterli sayıda ventilatörlü kuvöz sağlanması, bakanlığınızın görev ve sorumluluğunda mıdır? Bebeğin ölümünden bakanlığınız sorumlu mudur?
Demokratik ve hukukun üstünlüğüne inanılan her ülkede benzer skandallar karşısında sorumluluğunun bilincinde olan bakanlar istifa etmektedir. Siz de bu vahim durum karşısında istifa ederek örnek olmayı düşünüyor musunuz?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler