BEDAŞ ve Çapan arasında tartışma

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın İzmir Foça’da terör saldırısı sonucu şehit düşen er Özkan Ateşli’nin evine gönderilen elektrik borcunun BEDAŞ tarafından silindiği yönündeki açıklamaları Dr. Gürbüz Çapan tarafından yalanlandı. Elimizde "borcu yoktur" yazısı var diyen Çapan, "Bize şimdi 'paranızı geri alın' diyorlar. Biz bu parayı niye geri alalım" dedi. BEDAŞ ise borcu kendilerinin sildiğini öne sürerek, 30 Ağustos'ta ödeme yapılmasının mümkün olmadığını savundu.

Yayınlanma: 31.08.2012 - 14:45
Abone Ol google-news

Şehit er Özkan Ateşli’nin evine gelen icra kararının BEDAŞ tarafından silindiği yönündeki açıklamaların ardından Esenyurt Kurucu Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, BEDAŞ’ın iddialarının asılsız olduğu belirtti. 

BEDAŞ ve Çapan arasında borcun kim tarafından ödendiği tartışmaları sürerken, Çapan ailenin borcunun ödendiğine yönelik tahsilat makbuzunu göstererek BEDAŞ’ın doğrularını açıklamadığını söyledi.

BEDAŞ ise konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şehit ailesinin borcunun kendileri tarafından 07.24’de silindiğini, Gürbüz Çapan tarafından yapıldığı söylenen ödemenin kendi kayıtlarında olmadığını açıkladı. Gürbüz Çapan da basın danışmanlığı aracılığıyla yaptığı açıklamada bunun gündeme gelmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, “Biz dün akşam itibariyle borcun var olup, olmadığını sorduk. Haciz durumunun devam ettiğini görünce de borcu dün akşam itibariyle ödedik. Elimizde ‘borcu yoktur’ yazısı var. Şehit ailesinin borcu silindi dedikten hemen sonra isteselerdi, o borcu silebilirlerdi. Nöbetçileri yok mu. Bize şimdi ‘paranızı geri alın’ diyorlar. Biz bu parayı niye geri alalım. Biz bunun reklamını yapmıyoruz. Ödemeyi yaptığımıza dair belgeyi sabah 08.53’te aldık. Ama buna istinaden şirket avukatı bize hacizin kaldırıldığına dair yazıyı vermedi. ‘Tatil olduğu için işlem yapamadık’ gerekçesiyle yerine borç silme işlemini yerine getirmeyen BEDAŞ yetkilileri, nasıl oluyor da, mesai saati başlamadan ödemeyi gerçekleştirebiliyor? BEDAŞ’ın ‘ödemeyi biz yaptık’ açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Elimizdeki belgelerde ortadadır ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” dedi. 

Konuyla ilgili olarak Gürbüz Çapan basın bürosundan yapılan açıklamada ise şu sorular soruldu:

"Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklamayı değerlendirecek olursak;

1 – BEDAŞ’ın mesai saati 08.00 itibariyle başlamaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız’ın bir gün önce “Borcu silin” talimatını “Tatil olduğu için işlem yapamadık” gerekçesiyle yerine getirmeyen BEDAŞ yetkilileri, nasıl oluyor da, mesai saati başlamadan 07.24’te ödemeyi gerçekleştirebiliyor?

2 – BEDAŞ İşletme Müdürlüğü vezneleri icralık olmuş aboneliklerle ilgili tahsilat yapmaktadırlar. Ödemenin avukata yapılması zorunluluğu yoktur. Ancak, ödeme yapıldıktan sonra alacaklı vekili (avukat) ile görüşülerek “ibraname” alınır ve ödemenin kapatıldığı, borç kalmadığı belgelenir.

3 – BEDAŞ’ın yaptığı açıklamada belirtildiği gibi, söz konusu ödeme Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan adına değil, abone olan şehit babası (borçlu) Hamdi Ateşli adına yapılmalıdır, yapılmıştır.

4 – Söz konusu ödeme BEDAŞ’ın yetkili ödeme merkezi olan bir kuruluştan gerçekleştirilmiştir. 30 Ağustos 2012 günü saat 20.25’te BEDAŞ adına bütün fatura ve alacak bilgilerini görüntüleyen bir kuruluşun BEDAŞ’la ilgisinin olmadığı söylenemez. Ayrıca, tatil günleri yetkili ödeme merkezlerine yapılan ödemeler, bankalar aracılığıyla mesai başlar başlamaz kurumların hesaplarına aktarılır. Dolayısıyla, bizim Hamdi Ateşli adına yaptığımız fatura ödemeleri, 31 Ağustos 2012 günü saat 08.00’da BEDAŞ’ın hesabına yansımıştır. “Otomatik Ödeme” ibaresi bulunan ödemeler, bizim tarafımızdan gerçekleştirilmiştir.

5 – BEDAŞ’ın “ödemeyi biz yaptık” açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. BEDAŞ, ödemeyi 31 Ağustos 2012 günü saat 07.24’te yaptığı ifade ederken, biz ödemeyi 30 Ağustos 2012 günü saat 20.25’te yaptığımızı belgeliyoruz. Taktir kamuoyunundur.

Saygıyla duyururuz."

ŞEHİDİN AİLESİNE HACİZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler