Bedava süt dağıttılar

Burdur'un Kayaaltı Köyü Sulama Kooperatifi üyeleri, süt fiyatlarını protesto etmek amacıyla yurttaşlara ücretsiz süt dağıttılar.

Yayınlanma: 10.03.2011 - 14:20
Abone Ol google-news

Burdur Belediyesi Uzay Çatı Halk Pazarında yapılan süt dağıtımında konuşan Kayaaltı Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Hüseyin Uludağ, hayvancılığın bitme noktasına geldiğini savunarak, süt fiyatları nedeniyle zor günler yaşadıklarını kaydetti.

Firmaların, hükümeti ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığını suçladığını ifade eden Uludağ, hayvancılığın karamsarlığa girdiğini öne sürdü. Faizsiz krediler nedeniyle emeklilerin ve öğretmenlerin bile hayvancılık ile uğraştığını söyleyen Uludağ, ''Semerci kap kalaylamaz. Herkes ehli olduğu işi yapsın. Başbakan bize destek verip, bizi kurtarsın'' dedi.

Protestoya destek veren Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birlikleri Merkez Birliği (KÖY-KOOP) Genel Başkanı Yakup Yıldız da, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'den bu yılın ilk altı ayında 20 kuruş, ikinci altı ayında ise 10 kuruş teşvik verilmesini istediklerini ancak 4 kuruş olan teşviklerin 6 kuruşa yükseltildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, yaklaşık 4,5 ton süt, vatandaşlara dağıtıldı. Bazı yurttaşların süt almak için damacana ile geldiği görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler