Beyaz Saray: Rusya'dan kesinlikle yaptıklarının hesabı sorulacaktır
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya ile ilişkilerinin Donald Trump döneminden farklı olacağına işaret ederek, "Rusya'dan kesinlikle yaptıklarının hesabı sorulacaktır" dedi. Psaki açıklamasının devamında, “Rusya gibi bizi bölmeye çalışan düşmanlarımıza karşı stratejimiz, onların taktiklerini açık etmek olacaktır” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında "katil" demesinin ardından Rusya'nın Washington Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırması konusunda, Beyaz Saray Sözcüsü açıklamalarda bulundu.
Söz konusu gelişmelerden haberdar olduğunun altını çizen Psaki, "Bizim yönetimimiz, Rusya'ya karşı Trump yönetiminden farklı bir tutum takınacak. Rusya ile ilişkilerde, endişe duyduğumuz alanlarda direkt olacağız" değerlendirmesinde bulundu. Psaki, "Rusya'dan kesinlikle yaptıklarının hesabı sorulacaktır" ifadesini kullandı.
Biden'ın, Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD'nin Rusya'nın "kötü niyetli" eylemlerine yanıt vereceğini söylediğini aktaran Psaki, "Kongre ve diğerleri şunu anlamalı; Rusya gibi bizi bölmeye çalışan düşmanlarımıza karşı stratejimiz, onların taktiklerini açık etmek olacaktır. Dünya da bunun farkında" ifadesini kullandı.
“ORTAK ÇALIŞABİLECEĞİMİZ ALANLAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”
Rus Muhalif Aleksey Navalnıy'ın zehirlenmesine yönelik istihbarat raporunu yayımladıklarını anımsatan Psaki, "Ancak aynı zamanda ortak çalışabileceğimiz alanlar olduğunu da düşünüyoruz. New Start Anlaşması buna bir örnek, nükleer silahsızlanma buna bir örnek" diye konuştu
Video Haberler
-
İki günlük akaryakıt zammı İBB'ye 500 milyona mâl oldu
-
İmamoğlu'ndan sert çıkış: 'İçi kötülükle dolu...'
-
Su kuyusunda insana ait kemikler bulundu
-
Kamu görevlileri AKP'ye üye yapıldı
-
Son anda hastaneye yetiştirdi
-
Tunceli'de ilk kez fuhuş operasyonu
-
Ordu’da iki grup arasında silahlı kavga: Yaralılar var
-
Tunceli'de 'nevruz' gözaltıları
-
Oğuz Gündoğdu'ya veda
-
Beşiktaş Genel Kurulu'nda kavga çıktı!
En Çok Okunan Haberler
-
Türkiye'ye seyahat edeceklere 'eşcinsellik' uyarısı
-
İmamoğlu'ndan sert çıkış: 'İçi kötülükle dolu...'
-
'Avustralya, Katar ve Hollanda’dan alım artmış...'
-
Valilikten 'toplu ulaşım araçları kullanılması' önerisi
-
'Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz'
-
Rasim Ozan Kütahyalı'dan bir garip 'Koç Ailesi' iddiası
-
SGK’den özel hastaneler için yeni karar!
-
Salmonella virüsünün sebebi ortaya çıktı
-
'SADAT darbe mi planlıyor?'
-
Fındığı 'don' vurdu, zarar tespiti başlatıldı