Beylikdüzü hattının temeli atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 10 kilometrelik Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı hizmete alındığında Beylikdüzü'nden Kadıköy'e 82 dakikada ulaşılacağını belirterek, ''Günde bir milyon yolcunun taşınacağı bu hattın bize maliyeti 79 milyon TL'' dedi.

Yayınlanma: 15.03.2011 - 15:17
Abone Ol google-news

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının temel atma töreninde konuşan Kadir  Topbaş, büyük bir depremin yaşandığı Japonya'ya ''geçmiş olsun'' dileklerini ileterek, bölgeye akşam saatlerinde bir ekibin gideceğini söyledi.

Topbaş, ayrıca silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'e de acil şifalar diledi.

Dünya nüfusunun artması sonucu şehirlerde de ciddi baskılar yaşandığını belirten Topbaş, metropollerde yaşanan sorunların başında ulaşımın geldiğini ifade etti.
Topbaş, göreve geldiklerinde şehrin yol haritası, çevre düzeni planı ile ulaşım master planını hazırladıklarını anlatarak, planlarda öngördükleri yatırımları da hızlı bir şekilde hayata geçirdiklerini kaydetti.

Geçen yıl sonu itibariyle İstanbul'a yaptıkları toplam yatırım miktarının 36 milyar TL olduğunu dile getiren Topbaş, ''2011 yılı yatırım bütçemiz de 7 milyar TL. 2011 yılı sonu itibariyle toplamda 43 milyar TL yatırım yapmış olacağız. Bunun yüzde 55'i ulaşımla ilgili'' diye konuştu.



Topbaş'tan Kılıçdaroğlu'na çağrı

Ulaşım, altyapı ve arıtma gibi alanlarda yaptıkları çalışmalardan da bahseden Topbaş, İstanbul'da şu an su sorunu yaşanmadığını söyledi.

Topbaş, büyükşehir bünyesindeki şirketlerin bilançolarının internet sitesinde yer aldığını ifade ederek, ''Buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Kendi büyükşehir şirketlerinin birinin bilançosunu internet sitesine koysun'' diye konuştu.

Beylikdüzü'nün İstanbul'un önemli ulaşım akslarından biri olduğunu belirten Topbaş, metrobüsten bu ilçedeki vatandaşların yanı sıra Esenyurt, Büyükçekmece, hatta Silivri ve Çatalca sakinlerinin de faydalanacağını belirtti.

Topbaş, inşaat kapsamında yolun bir kısmını da yeraltına alarak ilçeye güzel bir meydan kazandıracaklarını aktararak, ''Temelini attığımız 10 kilometrelik hat hizmete alındığında 82 dakikada buradan Kadıköy'e ulaşılabilecek. Günde bir milyon yolcunun taşınacağı bu hattın bize maliyeti 79 milyon TL'' şeklinde konuştu.

İnşaatın bitirilmesi için verilen sürenin yıl sonu olduğunu aktaran Topbaş, yapılan pazarlık sonrası yüklenici firma yetkililerinden inşaatı 29 Ekim'de bitirme sözü aldıklarını bildirdi.
Topbaş, metrobüs sayesinde günde 242 ton akaryakıt tasarrufu sağlandığını ve 613 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleştiğini belirterek, büyük oranda da zaman kazancı sağlandığını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler