"Beynime 'öldür, öldür' diye sesler geliyordu"

Çengelköy'de 42 yaşındaki eşi Kübra Kart'ı öldürdükten sonra parçalara ayıran Tahir Kart "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

Yayınlanma: 19.02.2015 - 18:45
Abone Ol google-news

"MUTLU BİR EVLİLİĞİMİZ VARDI"

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından öğleden sonra Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Tahir Kart'ın savcılıkta verdiği ifadesinde eşi ile 18 yıllık evli olduğunu ve 9-10 yıl önce şizofreni hastalığına yakalandığını söylediği öğrenildi. Tedavi amaçlı ilaçlar kullandığı belirtilen Kart'ın, "Kübra ile mutlu bir evliliğimiz vardı. Bugüne kadar kimseyi öldürmeye kalkışmadım" dediği öğrenildi.
 

"BEYNİME 'ÖLDÜR, ÖLDÜR' DİYE SESLER GELİYORDU"

Olay günü olan 16 Şubat tarihinde 18.30-19.00 sıralarında eşi Kübra'nın temizlik işinden geldiğini söylediği öğrenilen Kart'ın, "Yemek yemiş, televizyon izliyorduk. Bana aniden bir his geldi. Ben de bu duyguyu tam anlamadım. Durmadan beynime 'Öldür, öldür' diye sesler geliyordu. Bana muska yaptılar diye düşündüm. Mutfaktan kasap bıçağı aldım. Hiçbir şey demeden yanına yaklaştım yüzü bana dönüktü bıçağı kaldırarak boynunun her 2 tarafına doğru 3-4 defa bıçakladım. Kübra yere yığıldı" dediği kaydedildi.
 

"TESTERE İLE .."

Daha sonra kömürlüğe inerek testere aldığını söylediği belirtilen Kart'ın, cesedi parçalamasıyla ilgili olarak ürkütücü detayları soğukkanlılıkla anlattığı belirtildi. İçine eşinin vücut parçalarını koyduğu torbaları, yer altına monte edilmiş 3 çöp konteynerine attığını söylediği öğrenilen Kart'ın,  ifadesinde "Eve döndüğümde Kübra'nın olay sırasındaki giysilerini çamaşır makinesinde yıkadım. Temizlik malzemeleri ile banyoyu temizledim. Daha sonra da uyudum. Sabah uyandığımda Kübra'nın temizliğe gittiği kadını aradım ve Kübra'nın eve gelmediğini söyleyerek nerede olduğunu sordum. Bilmediğini söyleyince karakola gittim. Kübra'nın kaybolduğunu söyleyerek bulunmasını istedim. Dün annem, babam, kardeşlerim eve geldiler ve evdeki durumdan şüphelenmişler. Polisler bana sorunca Kübra'yı öldürdüğümü anlattım. Olaydan dolayı çok pişmanım. Eşimin bana karşı benim de ona karşı bugüne kadar herhangi kötü bir davranışımız yoktu. Birbirimizi severdik. Nasıl oldu böyle bir olay yaptım bilmiyorum" diye konuştuğu belirtildi. 
 

TUTUKLANDI

Tahir Kart, savcılıktaki ifadesinin ardından "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Kart tutuklanıp cezaevine gönderildi.
 

BUZDOLABINDAKİ ETLER

Öte yandan, soruşturma kapsamında Tahir Kart'ın evinde yapılan incelemede buzdolabında poşetler içerisinde çok miktarda et bulunduğu ve bulunan etlerin inceleme yapılmak üzere numune alınarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler