"Bilime ve insanlığa ayıp"

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Dündar Çağlan, Çorum Valisi Mustafa Toprak'ın, İl Koordinasyon Kurulu toplantısına kot pantolonlu ve ''top sakal''lı katılan jeoloji mühendisini dışarı çıkarmasını, ''bilime ve insanlığa karşı bir ayıp olarak değerlendirdiklerini'' söyledi.

Yayınlanma: 19.06.2009 - 12:24
Abone Ol google-news

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Dündar Çağlan, Çorum Valisi Mustafa Toprak'ın, İl Koordinasyon Kurulu toplantısına kot pantolonlu ve ''top sakal''lı katılan jeoloji mühendisini dışarı çıkarmasını değerlendirdi.

Çağlan, Jeoloji Mühendisleri Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, ''Çorum Valisi Toprak'ın tavrının, bilgi ve emeğe, ortaya çıkarılan değere değil, şekle önem veren, özü değil sadece biçimi görebilen, dar bir anlayışın ürünü olduğunu'' söyledi.

Toplantıdan çıkarılan Jeoloji Mühendisi Veysel Urkan'ın Ankara'da MTA Genel Müdürlüğü'nde görev yaptığını, arazi sezonunda MTA bölgelerine giderek saha çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Çağlan, bu çalışma alanlarının toplantı kıyafetine her zaman hazırlıklı olmayı mümkün kılmadığını ifade etti.

Çağlan, Vali Toprak'ın ''Bu, Türk milleti adına ayıptır'' sözünü ''alakasız, yersiz ve anlamsız'' olarak niteleyerek, şunları kaydetti:
''Halkımıza karşı asıl ayıp ve kınanması gereken, kot pantolonlu ve top sakallı bir şekilde toplantıya katılmak değil, bilimsel bilgi birikimini özverili bir şekilde bu ülke insanının hizmetine sunmaya çalışan meslektaşımıza karşı Vali'nin yaptığıdır. Jeoloji Mühendisleri Odası olarak Çorum'da yaptığı çalışmaları halkımızla paylaşmak isteyen meslektaşımızın konuşmasına izin vermeyen anlayışı reddediyor ve arkadaşımıza yapılanları bilime ve insanlığa karşı bir ayıp olarak değerlendiriyoruz. Çorum Valisi'nin mesleğimize ve meslektaşımıza karşı yapmış olduğu bu yakışıksız ve çağ dışı tavrını kınıyoruz.''


İnşaat mühendisleri odasının açıklaması

Bu arada, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yapılan açıklamada da Vali Toprak'ın tavrının ''rencide edici, çağ dışı ve kabul edilemez'' olduğu ifade edildi.

''Makamı ve mevkisi ne olursa olsun kimsenin bir başkasına böyle davranmaya hakkı yoktur'' görüşüne yer verilen açıklamada, ''Vali Toprak'ın, bulunduğu makamdan aldığı güç ve yetkiyi otoriter emellerine alet etmek istediği'' öne sürüldü.

Açıklamada, yaşanan olayın toplantıya katılanların, gazetecilerin, kameraların önünde gerçekleşmiş olmasının, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından insan hakkı ihlali olarak değerlendirildiği belirtilerek, Vali Toprak'ın tüm kamu çalışanlarından özür dilemesi istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler