Bingöl'de kuduz şüphesi

Bingöl'ün Yamaç köyü kuduz hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Kuduz olduğu düşünülen köpeğin sahibi tarafından öldürüldüğü ancak köpeğin ısırdığı keçinin yurttaşlar tarafından kesilip yenildiği bildirildi.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 17:09
Abone Ol google-news

Bingöl Tarım İl Müdür Vekili Nurettin Kıyas, merkez Yamaç köyünün kuduz hastalığı şüphesiyle karantinaya alındığını belirterek, ''Kuduz olduğundan şüphelenilen köpeğin ısırdığı eşeklerden alınan numuneler Elazığ Veterinerlik Araştırma Merkezi Laboratuvarı'na gönderildi'' dedi.

Kıyas, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy çevresinde gezinen bir kurdun, aynı köydeki Mehmet Emin Börü'ye ait 2 köpek tarafından telef edildiğini söyledi.

Kurda saldıran köpeklerden birinin de yaralandığını ve olaydan 2 gün sonra söz konusu köpeğin köydeki 1 keçi ile 2 eşeği ısırdığını ifade eden Kıyas, şöyle konuştu: ''İhbar üzerinde köyde inceleme başlattık. Söz konusu köpek, sahibi tarafından öldürülmüş. Ancak köpeğin ısırdığı keçiyi köydeki vatandaşlar kesip yemişler. Eşekleri ise itlaf ettik. Kuduz olduğundan şüphelenilen köpeğin ısırdığı eşeklerden alınan numuneler, Elazığ Veterinerlik Araştırma Merkezi Laboratuvarı'na gönderildi. Köyde karantina başlattık. Ayrıca köyde bulunan 223 küçükbaş hayvana da kuduz aşısı yapıldı.''

Kıyas, köydeki karantinanın 6 ay süreceğini bu süre zarfında köye hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığını sözlerine ekledi.

Bu arada, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin köydeki yurttaşları sağlık taramasından geçirdiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler