Bırakın sansürü, internet ve telefonlar iki gün ücretsiz

Türkiye'de yaşanan hain saldırılarda hükümetin ilk icraatı medya organlarına sansür getirmek, sosyal medyayı ya yavaşlatmak ya da tamamen kapatmak oldu. Brüksel'de 34 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı sonrasında İsveç’in dört büyük mobil telefon ve internet operatörü Brüksel’de iki gün boyunca abonelerinden ücret almama kararı aldı.

Yayınlanma: 23.03.2016 - 11:09
Abone Ol google-news
 
İsveç’in dört büyük mobil telefon ve internet operatörü Brüksel’de meydana gelen terör saldırısının ardından iki gün boyunca abonelerinden ücret almama kararı aldı. İki gün boyunca Belçika ile İsveç arasında yapılacak mobil telefon görüşmeleri ile internet trafiği ücretsiz olacak. Türkiye'de ise yurttaş bu tür olaylar sonrası gelen yasakların ardından oparatörlerden de internete girememe problemi nedeniyle şikayetçi olmuştu.


İsveçli mobil operatörü Telia’nın İletişim Şefi İrene Krohn düşüncelerinin Brüksel’de meydana gelen terör saldırısından etkilenenlerle birlikte olduğunu belirterek aldıkları kararın saldırıdan etkilenen insanların sevdiklerine ulaşmalarını kolaylaştırmak ve bir miktar yardımcı olmak amacı taşıdığını söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı da Twitter üzerinden yaptığı duyuruda Brüksel’de mobil ve internet hatlarındaki aşırı yüklenme nedeniyle yakınlarına ulaşmak isteyen İsveçlilerin SMS ya da sosyal medyayı kullanmalarını istedi.
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon