'Biz, halka fildişi kulelerden bakmıyoruz'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti olarak halka fildişi kulelerden bakmadıklarını belirtti ve ''AK Parti, çaresizlerin çaresi oldu. Ekonomiye güç, dış politikaya itibar getirdi'' dedi.

Yayınlanma: 14.08.2011 - 20:54
Abone Ol google-news

AKP'nin 10. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Van İl Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğine katılan Maliye Bakanı Mehmet  Şimşek, burada yaptığı konuşmada, AKP'nin, millet adına siyasete talip olduğunu ve 10 yıldır millete hizmet sunduğunu söyledi. AKP'nin yola çıktığında, sırtında ateşten gömlek bulunduğunu ifade eden Şimşek, bu süreçte her sıkıntıya, her engele göğüs gererek milletin emanetini yere düşürmediğini dile getirdi. Milletin de bağrından gelen AKP'ye kucak açtığını, AKP kadrolarını sevdiğini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu: ''Millet, kendi değerleriyle mücadele edenleri elinin tersiyle bir kenara bıraktı. Millet kendisiyle gülen, kendisiyle ağlayan AK Partiye güvendi. Daha önceki iktidarların halkla yönetim arasında açtığı mesafeyi AK Parti kapattı. Biz, halka fildişi kulelerden bakmıyoruz. Halkla, halkın içinde yaşıyoruz. Bu ülkede yolsuzluk ve yoksullukla mücadele gerekiyordu. Biz, bunu gerçekleştirdik. 10 yıl önce siyaset ve siyasetçi imajı kötü örneklerden dolayı dibe vurmuştu. Biz, siyaseti de layık olduğu itibara kavuşturduk. Meclis, milletin önünü açan çok önemli düzenlemelere imza attı. Yıllardır kendilerine merkez partisi diyen partiler, toplumsal merkezi kenara itmişti. AK Parti, toplumsal merkezi, yani halkı siyasetin merkezine taşıdı.''

'Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi değil artık'

Maliye Bakanı Şimşek, AKP'nin Türkiye'nin çehresini değiştirdiğini de belirttiği konuşmasında, ''Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi değil artık. 10 yılda ne aldanan olduk, ne de aldatan. Biz, bir şeye söz verdiysek hep yaptık. Yapamayacağımız şeyleri de vadetmedik, etmiyoruz'' dedi. Türkiye'de vatandaşın daha önce sistemli biçimde ''öğrenilmiş çaresizliklere'' mahkum edildiğini kaydeden Şimşek, AKP'yle birlikte öğrenilmiş çaresizliklerin yerini, üretilmiş çarelere bıraktığını vurguladı.

''Biz, çaresizliklerin çaresi olduk'' diyen Maliye Bakanı, AKP'nin ekonomiye güç, dış politikaya da itibar getirdiğini söyledi. Türkiye'nin ekonomide de dünyanın yükselen yıldızlarından birisi haline geldiğini belirten Şimşek, şöyle devam etti: ''Bizim milletimize dünyanın en iyileri arasında olmak yaraşır. En iyi seviyede demokrasi yaraşır. En kaliteli hastaneler, en iyi okullar yakışır. Bizim yolumuz, diyaloğun, saygıyla her sorunu müzakere edebilmenin, demokrasi içinde her sese kulak vermenin yoludur. Bizim siyasetimiz milleti bölme, ülkeyi batırma değildir. Onun için milli birlik ve kardeşlik dedik. Red, inkar ve asimilasyon politikalarını elimizin tersiyle ittik. Devlet, yanlış yapmaz demedik. (Demokratik devlet, geçmişle hesaplaşabilen devlettir) dedik. Ancak buna terör silahını kaldırarak saldıranlara da hep dik durduk, durmaya da devam edeceğiz.''

Konuşmasının son bölümünde ileri demokrasiyi hayal olmaktan çıkardıklarını söyleyen Maliye Bakanı, hukukun, güçlü ekonominin partisi olduklarını vurguladı. Şimşek, ''Onun için her an kriz bekleyen, her krizde cebindeki parası birbirleriyle çarpışan, yüksek enflasyon altında ezilen ülkemiz bunlardan kurtuldu. Biz, laf değil, hizmet üreten bir kadro olduk'' diye konuştu. Şimşek, AKP'nin sadece içte değil, dışta da umut olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler