Bodrum'da orman yangını

Bodrum ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. 3 uçak, 4 helikopter 15 arazöz ve 100 orman işçisinin müdahale ettiği yangında 10 hektar tarım arazisi, 30 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Yayınlanma: 22.07.2013 - 18:26
Abone Ol google-news

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım yaptığı açıklamada, Bodrum-Milas karayolu Güvercinlik Köyü Menteşe mevkisindeki ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını söyledi.

Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangına ekiplerin anında müdahale ettiğini belirten Yıldırım, "Yangına havadan 3 uçak, 4 helikopter, karadan 15 arazöz ve 100 orman işçisi ile müdahale ettik. Yangın şuan kontrol altına alındı ve ekiplerimiz soğutma çalışmalarına başladı. Yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için yoğun çaba sarf edildi" dedi.

Yangında, 10 hektar tarım arazisi ve 30 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenildi. Öte yandan, yangına müdahale sırasında yol açma çalışması yapan orman işçisi Semih Güneş, motorlu testere ile bacağını kesti. Güneş, 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Güneş'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon