Bodrum'da yangın söndürüldü

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Konacık Beldesi'nde bulunan yapı markette çıkan ve bölgede büyük paniğe neden olan yangın, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahalelerle 2 saatte söndürüldü.

Yayınlanma: 15.06.2012 - 11:06
Abone Ol google-news

Yapı marketin tamamen yanıp kül olduğu yangına müdahale, tiner ve boya maddeleri nedeniyle meydana gelen patlamalar çalışmaları güçlükle yapıldı. Bodrum- Turgutreis Karayolu, yangın nedeniyle trafiğe kapatıldı. Polis ve jandarma geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken, market yakınındaki işyerleri ve evleri de tahliye edildi. Ölen ya da yaralanan olmazken, dumandan etkilenen 4 itfaiye erine ambulansta müdahale edildi.

Akaryakıt istasyonu ve alışveriş merkezi yakınlarındaki bir yapı markette saat 11.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede yapı marketi sararken, çevrede büyük panik yaşandı. Yangına, Bodrum’daki belediyelerin itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Şefliği’ne ait arazözler müdahale ederken, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden destek istendi. Orman İşletme Şefliği’nin arazözlerinin yanı sıra 3 uçak ve 2 helikopterle alevlere havadan müdahale edildi.

Markette bulunan tiner ve boya maddeleri nedeniyle sık sık patlamalar meydana geldi. Yangın başladığı sırada marketteki herkes tahliye edilirken, içeride kimsenin kalıp kalmadığı konusunda endişe yaşandı.

Patlamalar oldu

Sık sık meydana gelen patlamalar nedeniyle alevlerin yükselmesi üzerine otellerin vidanjörleri de çağrıldı. AKUT Bodrum ekibi de işçilere yardımcı oldu. Söndürme çalışmalarını İlçe Emniyet Müdürü Ömer Hakkı, Bodrum Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Demirörs, Orman İşletme Şefi Ömer Barut ile Konacık Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Tosun da yakından takip etti.

Yangın, saat 13.00 sıralarında havadan ve karadan yapılan yoğun müdahalelerle hemen yakındaki akaryakıt istasyonuna sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın, sırasında yaklaşık 70 polis ve asker çevrede güvenlik önlemi aldı.

Bayılanlar ve fenalaşanlar

Yangın sönderme çalışmalarına katılan 4 itfaiye eri, yoğun dumandan etkilendi. İtfaiye erleri olay yerine gelen 112 ambulanslarında tedavi edildi. Yangın nedeniyle dışarı kaçan market çalışanları arasında da fenalaşarak bayılanlar oldu. Onların da ilk tedavileri ambulanslarda yapıldı.

Yangın söndürme çalışmalarına, market işçilerinin de canlarına tehlikeye atarak yardımcı oldukları ve yanmaya müsait bazı malzemeleri alarak uzaklaştırdıkları, çalışmaları izleyen bazı işçilerin de ağladıkları görüldü.

Soğutma çalışmalarına geçilmesinin ardından dumanların azalmasıyla merket önünde bulunan dört aracın kısmen zarar gördüğü anlaşıldı.
 

Nedeni konusunda spekülasyonlar

Öte yandan yangının çıkış nedeni konusunda da işçilerden farklı farklı yorumlar geldi. Bazı işçiler, içeride elektrik panosunun yanında kaynak çalışması yapıldığını, bu sırada sıçrayan kıvılcımlardan yangının çıktığını belirtirken, bir bölümü de arka tarafında bulunan yemekhane kısmından başladığını kundaklama olabileceğini ifade etti.

İşçilerden Ali Kaya, "Yangın sırasında mağazanın içindeydik. Arka taraftan yükselen alevlere ilk önce kendi imkanlarımızla müdahale ettik. Hemen ardından da itfaiyeye haber verdik" dedi.
 

'Allah korudu'

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini söyledi. En büyük tesellinin can kaybı olmaması olduğunu dile getiren Tosun, "Yangın sadece belde de değil, tüm Bodrum’da korku yarattı. Allah korudu ve can kaybı yaşamadık. Tüm imkanlar seferber edildi. Ancak yapı market olması nedeniyle kontrol altına almak güç oldu. Özelikle yan tarafındaki akaryakıt istasyonuna sıçramaması için herkes olağanüstü çaba gösterdi" dedi.

Bodrum- Turgutreis Karayolu, yangın nedeniyle Bitez kavşağından itibaren tamamen trafiğe kapatıldı. Yangının söndürülmesinin ardından trafik de normale döndü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler