Boğaziçi öğrencileri Starbucks'ı işgal etti

Boğaziçi Üniversitesi'nin kampüste Starbucks açılmasına izin vermesi öğrenciler tarafından protesto edildi. Yaptıkları yürüyüşün ardından kafeyi işgal eden öğrenciler geceyi de orda geçirirken, eyleme akademisyenler de destek verdi.

Yayınlanma: 07.12.2011 - 15:45
Abone Ol google-news

Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüse Starbucks açılmasına izin vermesini protesto eden öğrenciler, yaptıkları yürüyüşün ardından kafeyi işgal etti. Öğrenciler çalışmayı durdururken evlerinden getirdikleri yiyecekleri ve içecekleri masalara koyarak eylem başlattı.

Milliyet'in haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde bulunan kütüphane önünde toplanan öğrenciler, önce rektörlük binasına yürüdü. Rektörlüğün önünde yapılan açıklamada “Okulun küresel şirketlere açılmasıyla birlikte kampüs çokuluslu firmaların ticari faaliyetlerini yürütebildiği bir pazar haline geldi” denildi.

Açıklamanın ardından Starbucks’a yürüyen öğrenciler, “Okulumuza yerleşiyoruz” sloganıyla yaptıkları yemekleri kafenin mutfağında dağıtmaya başladı. Müzikleriyle ve tartışmalarıyla Starbucks’ta kalmaya devam eden öğrencilere akademisyenler de destek verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler