Bolu yarıyıl tatiline hazır

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Abant'taki oteller, yarıyıl tatili hazırlıklarını tamamladı.

Yayınlanma: 20.01.2012 - 09:51
Abone Ol google-news

Hafta boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Kartalkaya'daki 6 otel, toplam 45 kilometreyi bulan uzunluktaki pistleriyle tatilcilere eğlenceli vakitler vaat ediyor. Yarıyıl tatili için pistlerdeki bakım ve onarım çalışmasını tamamlanırken, otellerdeki doluluk oranı yüzde 100 ulaştı. Tatilcilerin kaybolmalarını önlemek için de Kartalkaya Jandarma Karakolu Arama Kurtarma Timi pistlere algılamayı kolaylaştıran fosforlu tabelalar yerleştirdi.

 

Abant'ta kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı

Dört mevsimde farklı güzelliklere bürünen Abant Tabiat Parkı'ndaki kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı. Tatil merkezindeki iki otelin okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vereceği belirtildi. Abant'ta tatilciler buz tutan Abant Gölü çevresinde yürüyüş, mesire alanında piknik ve şambrelle kayak yaparak, ata ve faytona binerek, kartopu oynayarak vakit geçirebilecek.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, büyükşehirlerde bunalan insanların yaz aylarında denize, kış aylarında da kayak pistlerine yöneldiklerini belirterek, ''Yarıyıl tatilinde Bolu kent merkezi, Kartalkaya, Abant ve Mudurnu Sarot Kaplıca merkezinde bulunan oteller yüzde 100 doldu. Bu da gösteriyor ki halkımız tatile çıkıyor ve Bolu bu anlamda öne çıkan illerden biri'' dedi.

Turizm alanında dünya çapında yarışın içinde olduklarına dikkati çeken Özçimen, ''Doğa, termal, sağlık, spor ve kayak turizminde bölge olarak çok iddialıyız. Bu anlamda dünya çapında bilinen bir yer olacağız. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Otellerimizin yaz-kış doluluk oranları çok yüksek. Yaz aylarında Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Kış mevsiminde de turizm alanında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Yeni yeni oteller yapılacak ve bunlar da dolacak'' diye konuştu.
 

Otelciler memnun

Kartalkaya'da bulunan Doruk Kaya Otel'in Genel Müdürü Yusuf Avcı, otelde yarıyıl tatili hazırlıklarının tamamlandığını, kar kalınlığının 2 metreyi aştığını ve gelecekte hafta da kar yağışı beklediklerini söyledi. Avcı, yarıyıl tatilinde yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vereceklerini belirterek, ''Her hafta sonu bir sanatçı konser verecek. Kartalkaya'yı tercih eden tatilciler kayağın ve eğlencenin doruk noktasına ulaşacak. Tatilciler Kartalkaya'da doyasıya tatil yapacak'' diye konuştu.

Abant'ta faaliyet gösteren Büyük Abant Otel'in Genel Müdürü Mehmet Temel de otelin yarıyıl tatilinden bir hafta önce dolduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Tatilciler için otel bünyesinde çeşitli eğlence programları düzenledik. Çocuklara yönelik eğlenceler yapılacak, karne hediyeleri verilecek. Tatilcilere Abant'ta unutamayacakları bir tatil yaptırmayı düşünüyoruz. Abant'a geçtiğimiz yıllara nazaran çok güzel kar yağdı. Yağan karla birlikte tatilcinin ilgisi de arttı. Yoğun bir talep görüyoruz. Daha önceden 20 gün sonrasının rezervasyonlarını alıyorduk, şimdi 2 ay sonrasının. Bu bizim için çok güzel bir gelişme.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler