"Bölünmüş Kıbrıs'ın AB'ye alınması büyük hata"

Fransız Haber Kanalı France 24, Haziran ayı başında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleriyle ilgili olarak yayımladığı Kıbrıs konulu bir programda bölünmüş bir Kıbrıs'ın AB'ye alınmasının büyük bir hata olduğunu belirtti. France 24, Rumların BM planına hayır dedikten sonra AB'ye tam üye olmasına dikkat çekti.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 09:58
Abone Ol google-news

Fransız Haber Kanalı France 24 Haziran ayı başında yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesi yayımladığı Kıbrıs konulu bir programda bölünmüş bir Kıbrıs'ın AB'ye alınmasını, büyük bir hata olarak niteledi.

Kıbrıs'ın iki tarafında da röportajlar yapan France 24, AP üyesi Kıbrıslı Rum Panatiotis Demetriou ile KKTC'ye geçti. Bu arada, Demetriou, sorunun çözümü için Türkiye'nin yardım etmesi gerektiğini, çözüme AB'nin katılımın önemli olduğunu vurguladı.

France 24'ye de konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Özel Temsilcisi Kutlay Erk ise, Avrupa'nın, Kıbrıs sorunu ile ilgili takındığı diplomatik küstah tavrı eleştirdi.

Daha sonra Kıbrıs sorunuyla ilgili son durumu analiz eden France 24, 2004'te Rumların BM planına hayır dediklerini ve sonra AB'ye tam üye olduklarına dikkati çekerek AB'nin Kıbrıs'ı almakla büyük bir hata işlediği tespitinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler