Borçlar Kanunu Tasarısı'na görme engellilerden tepki

Türkiye Körler Federasyonu üyeleri, Borçlar Kanunu Yasa Tasarısı'ndaki görme engellilerle ilgili düzenlemeyi protesto etti.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 09:30
Abone Ol google-news

Federasyon Başkanı Mehmet Emin Demirci başkanlığındaki grup, Borçlar Kanunu Yasa Tasarısı'ndaki görme engellilerle düzenlemeyi protesto etmek amacıyla TBMM'nin Çankaya kapısı önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan Demirci, görme engellilerin bugüne kadar şahit gerekmeden özgürce imza atabildiğini belirterek, yapılacak düzenlemeyle bu özgürlüğün geri alınacağını savundu.

Demirci, düzenlemeye ilişkin, ''Özellikle ülkemizde 28 Ekim tarihinde yürürlüğe giren Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'nin giriş bölümü ve 3. maddesinde yer alan, 'insan onuruna saygı gösterilmesi', 'kendileri ile ilgili konularda isteğe bağlı düzenlemelerin yapılması' ilkelerine ters bir uygulamadır ve derhal terk edilmelidir'' değerlendirmesini yaptı. Federasyonun ''korumacı ve vesayetçi'' anlayışları kabul etmeyeceğini kaydeden Demirci, bu tür uygulamalardan vazgeçilmesi için bütün gücüyle mücadele edileceğini belirtti.

Açıklamaya destek veren AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva da görme engellileri bu mücadelesinden dolayı kutladığını ve Mecliste üzerlerine düşenleri yapacaklarını ifade etti. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat da parlamentoda bir yanlış yapıldığını ve bunun bir an önce düzeltilmesi için CHP'nin elinden geleni yapacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler