Bornova'da gündem deprem: Yeni sayfa açmamız gerekiyor
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 6.9 şiddetindeki depremin İzmir için bir sarı kart olduğunu belirterek, “Bu depremin merkez üssü İzmir değildi. İnşallah olmaz ama İzmir fayının kırılması durumunda olacakları aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum. Biz hep birlikte bu yaraları sararız ama asıl mesele bundan sonrası” dedi.
6.9’luk depremle ilgili acı tabloyu paylaşan ve Bornova Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan İduğ, “Bayraklı’da en büyük yıkımın yaşandığı bölgeye en yakın komşu ilçe olmamız ve eskiden ilçe sınırlarımız içinde olması nedeniyle Belediyemize yoğun talep geldi. Türkiye’nin dört bir yanından bizi aradılar. Bornovamızda 14 binadaki hasar dışında can ve mal kaybı olmadı ama ne yazık ki Bayraklı’da çok büyük bir yıkım yaşandı. Bu süreçte tüm imkanlarımızla bölgede ve depremzedelerin yanındaydık. Türkiye’nin her yerinden yardım yağdı. Sürekli alandaydık. İhtiyaç analizi yaptık. Yatak, ısıtma ve masa gibi ihtiyaçların eksikliğini görüp bunları temin ettik. Bir yemek tırımız bölgede. Çamaşır yıkıma ve kurutma makinelerinin olduğu tırlar da Bornova Stadı’mızdaki çadır alanına geldi. Siyaset üstü bir duruşla başta İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve AFAD olmak üzere tüm kurumlarla uyumlu bir şekilde vatandaşlarımız için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Buradan özellikle gece – gündüz demeden fedakarca çalışan Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Sosyal İşler olmak üzere tüm personelimize, bürokratlarımıza ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yaşananların bir prova, İzmir’e bir sarı kart olduğunu belirten Başkan Mustafa İduğ, “Biz hep birlikte bu yaraları sararız ama asıl mesele bundan sonrası. Bu depremin merkez üssü İzmir değildi. İnşallah olmaz ama İzmir fayının kırılması durumunda olacakları aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum. Artık deprem bilinci ile yaşamamız, merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin bir strateji dahilinde birlikte hareket etmesi gerekiyor. Buradan alınacak çok büyük bir ders var. Yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Böylesi bir bölgede binaların çoğu, 1990’lı yıllarda, o günün mevzuatlara uygun şekilde ve genelde kooperatif olarak yapılmış. Ancak 2 metreden su çıkan, sıvılaşmış bir zeminden söz ediyoruz. Bu sıkıntıya ek olarak apartmanların alt katlarında ticari işletmelerde daha fazla alandan yararlanmak için kolonların kaldırıldığı tespit edildi. Bundan sonra denetimlerin daha titizlikle yapılması, vatandaşlarımızın daha duyarlı, bilinçli olması gerekiyor. Bu da eğitim ve koordineli çalışmayla sağlanabilir” diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- Erdoğan'ı protesto eden gençlere işkence iddiasına yanıt
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması