Böyle kursa can kurban

Bingöl'de iki yıldır gerçekleşen okuma yazma kurslarında bin 213'ü kadın toplam bin 324 kişi okuma yazma öğrendi. Okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 20 kadına çeyrek altın hediye edildi.

Yayınlanma: 20.01.2009 - 10:09
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı'nın organizasyonunda Türkiye genelinde başlatılan ''Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası'' kapsamında Bingöl Halk Eğitim Merkezi'nde açılan okuma yazma kursunu bitirenlere sertifikaları verildi. Seritifika töreninde okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 20 kadına çeyrek altın hediye edildi.

 

'Eğitime, hava-su kadar muhtacız'

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kişilikli ve bilinçli bireylerin yetiştirilmesi için eğitimin çok önemli olduğunu söyledi.

''Gelişmiş ülkeler uzaya giderken biz hala okuma yazma öğretmekle uğraşıyoruz'' diyen Vali Balkanlıoğlu, çocukların iyi yetiştirilmesi için özellikle annelerinin eğitimli olması gerektiğini ifade etti.

İyi eğitim alamayan çocukların gelecekte birçok sorunla karşılaşacağını kaydeden Balkanlıoğlu, ''Herkesin derdini anlatmasına yetecek kadar bilgi sahibi olması gerekiyor. Hayatımızı devam ettirmek için havaya, suya, ekmeğe ne kadar ihtiyacımız varsa bilgiye, okumaya ve eğitime de en az o kadar muhtacız'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler