Boyzone üyesi son yolculuğuna uğurlandı

İrlandalı müzik grubu Boyzone'un 33 yaşında hayata veda eden üyesi İrlandalı müzik grubu Boyzone'un 33 yaşında hayata veda eden üyesi Stephen Gately'nin cenaze töreni Dublin'de düzenlendi. Gately'nin cenaze töreni Dublin'de düzenlendi.

Yayınlanma: 17.10.2009 - 14:59
Abone Ol google-news

Tatil için eşi Andrew Cowles ile gittiği İspanya'nın Mayorka adasında geçen hafta sonu hayatını kaybeden Stephen Gately'nin cenaze töreni, sanatçının doğduğu ve çocukluğunun geçtiği Sherriff Caddesi üzerindeki St Laurence O'Toole Kilisesi'nde yapıldı. Başta Gately'in ailesi, yakınları, grup arkadaşları ve Boyzone'un kurucusu Louis Walsh olmak üzere çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreni için binlerce Boyzone hayranı da, Gately'nin 33 yıl önce vaftiz edildiği kilisenin önünde toplandı. Basına kapalı törende yapılan konuşmalar ve Boyzone grubunun seslendirdiği parçalar hoparlörler vasıtasıyla kilisenin dışından da dinlenebildi.

Tören sonunda Boyzone üyeleri Ronan Keating, Mikey Graham, Shane Lynch ve Keith Duffy, Gately'nin tabutunu omuzlarında taşıyarak cenaze aracına yerleştirdi. Stephen Gately, yüzlerce hayranı tarafından alkışlar ve çiçeklerle uğurlandı. St Laurence O'Toole Kilisesi'nde dün akşam aile üyelerinin katıldığı özel bir ayin düzenlendiği, grup üyelerinin gece boyunca Gately'nin tabutu başında nöbet tuttuğu belirtildi. Eşiyle birlikte Londra'da yaşayan Gately, 10 Ekim'de Mayorka'daki evinde hayatını kaybetmiş, İspanya'da yapılan ilk otopsi sonuçları, sanatçının "akciğerde sıvı birikmesi" sonucu öldüğünü ortaya koymuştu.

Stephen Gately

Stephen Gately, Mart 1976'da Dublin'de dünyaya geldi. Müziğe ve sahne sanatlarına ilgisi küçük yaşlarda başlayan Gately, bazı okul müzikallerinde ve tiyatrolarda rol aldı. Son dönemlerde daha çok İngiliz televizyonu ITV'de yayımlanan yetenek yarışması "X Factor"ün jüri üyesi olarak tanınan Louis Walsh'un verdiği gazete ilanı üzerine 1993 yılında seçmelere girerek Boyzone'a katılan Gately, grubun solistliğini Ronan Keating ile paylaştı.

Grup 1990'larda, özellikle Britanya'da müzik listelerinin ilk sırasına yerleşen albümlere imza attı.

Müzikal kariyeri kadar özel yaşamıyla da ilgi odağı olan Gately 1999'da eşcinsel olduğunu açıkladı; 2006'da uzun süredir birlikte olduğu Andrew Cowles ile Londra'da resmen hayatını birleştirdi. Grubun 2000 yılında dağılması üzerine yola tek başına devam eden Gately, çıkardığı solo albümle şöhretini korudu ve bu dönemde bazı müzikallerde de rol aldı. Boyzone, 2008'de tekrar bir araya gelerek yeniden müzik piyasasına döndü.
Yakın çevresinin "hayat dolu" diye nitelediği Gately, son dönemlerde çocuk romanı yazıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler