"Bronz evsizler" Dublin'de

İrlanda'nın başkenti Dublin'de her gün onlarca evsizin sokak kuytularında yardım bekleyişine kayıtsız kalanlar, bugünlerde kentin işlek sokaklarına yerleştirilen "bronz evsizlerle" yüz yüze geliyor.

Yayınlanma: 05.08.2011 - 11:22
Abone Ol google-news

İrlanda'daki evsizlere yardım için çalışan Focus Ireland'ın girişimleriyle Dublin'e getirilen 10 seyyar heykel, evsizlere yardım için halk ve siyasetçiler nazarında duyarlılığın arttırılmasını hedefliyor.

Sokaklarda ve parklarda tarihe geçmiş ünlü isimlerin heykellerini görmeye alışık olan İrlandalılar, her yaştan evsizi temsil eden insan boyutundaki çarpıcı heykeller karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor.

Focus Ireland, Danimarka'daki UDENFOR kuruluşunun başlattığı ve heykellerin geçen yıl ilk kez Avrupa Parlamentosu'nda sergilendiği proje kapsamında, temel hedeflerinin evsizlik sorununun "kökünü kazımak" olduğunu vurguluyor.

Danimarkalı heykeltıraş Jens Galshiot imzasını taşıyan ve daha önce Danimarka, Norveç, Romanya, Galler, Macaristan ve Portekiz'de sergilenen heykeller, ağustosun üçüncü haftasına kadar Dublin sokaklarında kalacak.

İçinde bulunduğu ekonomik krize rağmen Avrupa'nın yaşam kalitesi yüksek ülkelerinden biri olan İrlanda'da 5 bin kadar evsizin bulunduğu tahmin ediliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler