"Bu blok, başbakan çıkartır"

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) yaptıkları ittifak teklifine cevap beklediğini belirterek, ''MHP ile yapılacak ittifaka BBP ve Saadet Partisi'nin de destek vermesi halinde ittifak çok ciddi bir oluşum olacak'' dedi.

Yayınlanma: 02.04.2011 - 19:00
Abone Ol google-news

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, il başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından soruları yanıtladı. Toplantıda MHP'ye yapılan seçim ittifakı teklifinin de gündeme geldiğini belirten Zeybek, il başkanlarının bu konuda kendisini desteklediğini söyledi.

İl başkanlarının MHP'ye yapılan ittifak çağrısını ''yenileme'' taraftarı olduğunu kaydeden Zeybek, kimseye zorlama yapılamayacağını, her partinin kendine ait bir düşünce ve fikir açısının bulunduğunu belirtti.

İttifak çağrısına MHP'li yetkililerden cevap beklediğini ifade eden Zeybek, ''MHP ile yapılacak ittifaka BBP ve Saadet Partisi'nin de destek vermesi halinde ittifak çok ciddi bir oluşum olacak. Bu iktidar projesidir, bu blok iktidarın büyük ortağı olabilir. O zaman kaçınılmaz bir şekilde koalisyonlu hükümetler olur. Bu blok, içerisinden bir başbakan çıkartır'' diye konuştu.

Zeybek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile olası bir buluşmada merhum Alparslan Türkeş'in kendisine hediye ettiği bastonu Bahçeli'ye armağan edeceğini söyledi.

İl Başkanlarının bildirisi

Diğer taraftan DP İl Başkanları da toplantı sonrasında yayınladıkları bildiride, Genel Başkan Zeybek'in diğer siyasi partilerle birlikte hareket etme fikrini desteklediklerini duyurdu.

DP İl Başkanlarının bildirisi şöyle:
''Şu an iktidarı elinde bulunduran AKP'nin, tekrar ''Tek Başına'' Meclis gücünü eline geçirmesi halinde, Türkiye'yi karanlık ve karmaşık bir geleceğin beklediği ortadadır. Yakın zamanda Müslüman ülkelerde, özellikle Libya ve Suriye'de cereyan eden gelişmelerin kamuoyunu huzursuz ettiği bir gerçektir. Bunu önlemenin yolunun Meclis'te Demokrat Parti Grubu'nun temsil edilmesinden geçtiği aşikardır. Ancak bu ahvalde, AKP tek başına iktidara gelemez. Ülkemizin geleceği için üzerimize düşen her türlü fedakarlığa hazırız. Bu çağrıya cevap vermeyenler 13 Haziran sabahı millet vicdanında mahkum edilecektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler