Bu da mantının çikolatalısı

Konya'da bir lokantada hazırlanan çikolatalı mantı ilgi görüyor.

Bu da mantının çikolatalısı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.07.2010 - 09:33

Lokanta sahibi Ahmet İlarslan, yaklaşık 6 ay önce açtığı iş yerinde farklı tat arayışına girdiğini ve çikolatalı mantı yapma fikrinin oluştuğunu söyledi.

Çikolatalı mantı yapımının oldukça farklı olduğunu vurgulayan İlarslan, önce mantının yufkasını hazırladıklarını, yufkayı küçük kareler halinde kestikten sonra da her parçanın içine çikolata yerleştirdiklerini belirtti.

Daha sonra kendilerine özgü bir teknikle kare halindeki parçaları kenarlarından birleştirerek, gül şekline getirdiklerini anlatan İlarslan, ''İçerisi çikolata ile dolu olan gül şeklindeki mantıyı yağda kızartıyoruz. Bu işlem tamamlandıktan sonra sarmısaklı yoğurt yerine çikolata sosuyla müşterilerimize servis ediyoruz'' dedi.


Tatlı niyetine tüketiliyor

İlarslan, müşterilerin çikolatalı mantıya farklı tepkiler gösterdiğini, genelde tatlı niyetine tüketildiğini söyledi.

Müşterileri arasında Kayserililerin de olmasının kendisini sevindirdiğini vurgulayan İlarslan, şunları kaydetti:
''Kayserili müşterilerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. Onlar bu işin uzmanı olduğu için beğenileri bizim için önemli. Çok sayıda müşterilerimiz haftada 1 kez, bazen 3 günde bir çikolatalı mantı yemek için lokantamıza geliyor. Bugüne kadar olumsuz bir tepki almadık. Müşterilerimiz genelde memnuniyetlerini bildiriyor.''

Birçok mantı ustasının kendilerinden çikolatalı mantının tarifini istediğini ifade eden İlarslan, ancak mantının yapılış şeklini kimseyle paylaşmadıklarını bildirdi.

Türkiye'de Konya dışında başka bir yerde çikolatalı mantı çeşidine rastlamadıklarını belirten İlarslan, ''Çikolatalı mantıyı Konya'da etli ekmekten sonra ikinci sıraya getirmeye çalışıyoruz'' dedi.


Diyet mantı da yapıyorlar

İlarslan, çikolatalı mantı dışında ıspanaklı, karidesli ve kepekli undan yapılan diyet mantı da yaptıklarını dile getirerek, sağlığına ve kilosuna dikkat edenlerin özellikle kepekli mantıyı tercih ettiğini söyledi.

Diyet mantının yapımında kepekli un kullandıklarını anlatan İlarslan, bu mantının da kısa sürede müşterilerin beğenisini kazandığını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler