Bu rapor can sıkıyor

SHÇEK uzmanları, 4 kızın tecavüzlerden önce psiko-sosyal gelişimlerinin olumsuz olduğunu rapor etti. Yani 'zaten ruh sağlıkları bozuktu' diye sanıklara daha az ceza alabilir...

Yayınlanma: 03.12.2011 - 08:42
Abone Ol google-news

Siirt’te 2 yıl boyunca 4 çocuğa tecavüz eden 35 sanık, kızların kendi istekleriyle ilişkiye girdiklerini, zorlama ya da tecavüzün söz konusu olmadığını savundu. Sanıklar ve avukatları kızların, geçmişte şiddet gördüğünü, ruh ve beden sağlıklarının da olaylardan önce aile yaşantıları nedeniyle bozulduğunu iddia ederek bunun araştırılmasını talep etti.
 

'Yaşantıları hatalı'

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) uzmanları, tecavüze uğrayan 4 kızdan koruma altına alınan iki kardeşin yaşantıları konusunda inceleme yaptı. Hazırlanan raporda, çocukların psiko-sosyal gelişimlerinin olumsuz olduğu, eksik ve hatalı bir sosyalleşme süreci yaşadıkları vurgulandı.

Raporda, annenin, kızlarının yaşadıkları konusunda kendisini uyaranları iftira atmakla suçladığı öne sürüldü. Buna karşılık, aileyi uyaran kişinin, kızları istismar etmekle suçlanan ve 19 ay boyunca yakalanamadıktan sonra geçtiğimiz hafta yakalanarak cezaevine konulan Fahrettin Kuzu olduğu ortaya çıktı.
 

Sanıkların işine yarayan karar

Mahkemenin, çocukların, tecavüz ve istismara uğramadan önce ruh ve beden sağlıklarının bozulduğuna karar vermesi halinde, sanıklara verilen cezanın düşük tutulması gündeme gelebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler