Bu şaka güldürmedi
New York Times editörlerinin trajik olayları espriyle canlandırması tepki topladı.
ABD’nin en saygın gazetesi New York Times’ın (NYT) editörlerinden Andrew Rosenthal’ın “şaka”sı büyük tepkilere yol açtı. İsmi açıklanmayan eski bir gazete çalışanının Gawker adlı bloga sızdırdığı iki fotoğraf Amerikan basınında olay yarattı.
Temsili katliam
uzun yıllardır NYT’ın editörlerinden biri olan Rosenthal’ı, sahte kana bulanmış çalışanlara tuttuğu oyuncak M16 silah ve bir şişe şarapla gösteriyor. Mizansen açık bir şekilde Nepal prensi Dipendra’nın kendisi, kraliçe ve kral da dahil olmak üzere dokuz kişinin canını aldığı katliama gönderme yapıyor. Fotoğrafta gözüken takvim katliamın gerçekleştiği Haziran 2001’i gösterirken, prensin kullandığı silahlardan biri de M16 tabanca olduğu biliniyor. Sızan öteki fotoğrafsa, fotoğrafın çekildiği sırada dış haberler editörü, 2011’e kadarsa baş editör olan Bill Keller’ı, 1997’de Heaven’s Gate adlı UFO dinine bağlı tarikatın 39 üyesinin toplu intihar ettiği ayini yönetirken gösteriyor.
New York Times’ın yayıncılarından Arthur Sulzberger, Jr. Gawker’a gönderdiği e-postada “Bu fotoğraflar gazetenin değerlerini kesinlikle temsil etmiyorlar ve son derece üzücüler” açıklamasını yaptı. NYT sözcüsü Danielle Rhodes fotoğrafların dış haberler bölümünün geleneğinin bir parçası olarak yirmi yıl önce çekildiğini doğrularken, bu geleneğin ABD Senatosu’nun yazın geldiği gün gofre kumaş giyme geleneğinden esinlendiğini de belirtti.
Çocuksu içgüdü
Keller, fotoğrafları “Gazetecilerin çocuksu içgüdüleriyle yaptıkları şeyler” olarak nitelendirdi.
Video Haberler
-
Eski patrona akıl almaz tuzak
-
'Pençe-Kilit'ten acı haber: Uzman çavuş şehit düştü
-
Falyalı suikastında yeni gelişme
-
'Sandıkta bunun hesabını AKP’ye sorarız'
-
Kuyumcukent'te zam isyanı
-
'Yolcu' dehşeti: Taksiciyi ısırıp darbetti!
-
Tekkeköy’deki yangın korkuttu
-
3 ilçenin trafiğini rahatlatması beklenen yol açıldı
-
Köpekbalığını paspasla kovaladılar
-
Metroda 'alkol' kavgası
En Çok Okunan Haberler
-
Memur zammı belli oldu: İşte en düşük maaş
-
Sigaraya dev zam
-
Köpekbalığını paspasla kovaladılar
-
Demirören'e tarih verdi
-
Enflasyon 1998 yılından bu yana en yüksek seviyede!
-
Trabzon’da da ‘cüppeli yürüyüş’
-
'Erdoğan seçilirse görevden alınabilirim'
-
Yaz sonu Türkiye'yi bekleyen tehlike
-
Trafik ışıklarında yeni dönem
-
Siz bunları hiç bilmemiş olun!