"Bu ülkede Başbakan'ın emirleri mi geçerli?"

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, İmralı'da Başbakan'ın emriyle 289 gündür avukat ve aile görüşmelerinin yasaklandığını belirterek, "Bu ülkede Başbakan'ın emirleri mi geçerlidir yoksa kanunlar ve hukuk mu?" dedi.

Yayınlanma: 11.05.2012 - 10:29
Abone Ol google-news

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, İmralı'da Başbakan'ın emriyle 289 gündür avukat ve aile görüşmeleri yasaklandığını belirterek, "Bu ülkede Başbakan'ın emirleri mi geçerlidir yoksa kanunlar ve hukuk mu?" dedi.

Türkiye'nin AB ilişkilerinde donma sürecine girdiğini, reform ve ilerlemelerin tamamen durduğu bir dönem yaşandığını söyleyen Kaplan, şöyle devam etti:

"AİHM'de en fazla mahkum olan ülke durumundayız. En fazla mahkum olan basın mensubunun, tutuklu milletvekilinin, avukatın bulunduğu bir dönem aynı zamanda. Partilerin en fazla kapatıldığı ve siyasi partiye mensup kişilerin BDP başta olmak üzere 8 bini aşkın tutuklunun olduğu ülkeyiz. Avrupa Günü'nü kutluyoruz ancak hükümet verdiği sözlerin hiçbirini tutmamıştır.

289 gündür İmralı'da avukat aile görüşü yasaklanmıştır. Hava bozuk denilerek engellenmeye çalışılmaktadır. Bu engelleme Başbakan tarafından yapılıyor.1 yıldır orada neler oluyor kamuoyu bilgilendirilmelidir. Bu ülkede Başbakan'ın emirleri mi geçerli yoksa hukuk ve kanunlar mı? Bakanları İmralı'da incelemede bulunmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyorum."

Başbakan'ın talimatıyla 1 yıldır İmralı'da avukat ve aile görüşmelerinin engellendiğini söyleyen Kaplan, Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı'nın Silivri'ye yaptığı ziyareti doğru olduğunu, ziyaret etmelerinin gerektiğini belirtti.

İlk milletvekili olduğu dönemde İç Hizmet Kanununda değişiklik için kanun teklifi verdiğini ancak AKP tarafından red edildiğini hatırlatan Kaplan, "Bu dönem aynı kanun teklifini yine verdik. Hükümet bu dönem gerçekten darbelere karşı mı değil mi bunun sınavını verecek" diye konuştu.

Anneler Günü'nü de kutlayan Hasip Kaplan, hükümetin annelere vereceği en güzel hediyenin barış olacağını söyledi. Kaplan, "Dağda çocuğu olan, askerde çocuğu olan, çocuğunu yitiren anneler var. İktidar annelere hediye vermek istiyorsa çocuklarının sağlıkla eve döneceklerini bilmek anneler için en güzel hediyedir" dedi.

Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı için, "Centilmenlik ve spor kazansın" diyen Kaplan, "Türkiye'de sporun kazanma vakti gelmiştir. Spor için temiz eller zamanıdır. Bu operasyon başarıyla gerçekleşirse bizler de alkışlarız" açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler