Bülent Arınç: Son olay, bardağı fazlasıyla taşırdı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine top mermisi düşmesi ve 5 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Son olay, bardağı fazlasıyla taşırmıştır" dedi.

Yayınlanma: 03.10.2012 - 15:24
Abone Ol google-news

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine top mermisi düşmesi ve 5 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine hükümet kanadından farklı tepkiler yükseliyor.

İşte ilk yorumlar:

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam: Bu tür olayların müsebbibi olan Suriye hükümetini de Meclis adına kınıyorum.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Uyarıcı ifadeler kullanıldı. Hatta ikaz edildiler. Karşılığı verileceği söylendi. Suriye maalesef bir yıldan bu yana kendi halkını öldürmekle, bugüne kadar 30 bin insanın hemen hemen hayatına son vermekle çok kötü, çok tehlikeli bir iş yapıyor. Rejim kendi halkını bombalıyor. Kadınlar, çocuklar, masum insanlar hayatını kaybediyor. Biz Suriye ile sınırız. 910 kilometrelik uzun bir sınırımız var. Bu sınırın iki tarafında da akrabalar, kardeşler, dostlar var. Geçtiğimiz yıllarda artık sınırlar da kalkmış, ziyaretler komşudan komşuya gider gibi gelişmişti. Son olay bardağı fazlasıyla taşırmıştır. Bir defa Türkiye egemen bir ülkedir. Kendi toprağına karşı bir saldırı yapılmış ve yurttaşlarımız hayatını kaybetmiştir. Bunun uluslararası hukukta mutlaka bir karşılığı vardır. İkincisi Türkiye bir NATO ülkesidir, NATO sözleşmesinin belli maddeleri, üye ülkelerden birinin şu veya bu şekilde saldırıya uğraması karşısında buna karşı yükümlülükler getirmektedir. Biz gözünü karartmış insanlar değiliz. Ama insanımızın hayatını kaybetmesi ve topraklarımıza bir saldırının olması karşısında da elbette haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Üzüntü verici bu olay sebebiyle, hayatını kaybeden annelerimize, çocuklarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Gerekenin mutlaka yapılacağını dünyanın bilmesini istiyorum. Biraz önce sizin huzurunuza gelmeden yukarıya çıkmıştım. sayın Başbakanımızla bir görüşme yaptım. Hükümet tam kadroyla işi takip etmektedir.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay: Türkiye’yi Suriye’nin içine çekmek istiyorlar. Çok vahim ve ileri bir gelişme...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: Bugün 17.00 sularında bir top mermisinin düşmesi neticesinde ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği, 8 yaralı bulunduğu, 2'sinin durumunun ağır olduğu bilgisini aldık. Vatandaşlarımızın güvenliği tabi ki esastır. Bütün güvenlik güçlerimizin orada görevlerinin başında. Bu vesileyle bir paniğe, telaşa gerek yok. Devletimiz bütün güçleriyle, bütün sınır bölgelerinde üzerine düşen görevi yapma gayreti içinde. İlgili tüm kurumlar konu üzerinde. Biz de olayı takip ediyoruz. Suriye'de cereyan eden hadiseler ve onun bu boyuttaki yansımaları bir yönüyle de kaçınılmaz maalesef.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: Vahim bir olay. İlgili arkadaşlarımız, bakanlar takip ediyor.

AKP MKYK üyesi Numan Kurtulmuş: Türkiye süratle bu Suriye meselesi dolayısıyla oldukça güç bir noktaya getiriliyor. İnşallah sorun en kısa zamanda çözülür.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler