'Bunları AKP'ye rağmen nasıl hazırlıyorsun?'

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 75. duruşmasında "Deniz Uygar" kod adıyla bilinirken kimliği deşifre olan davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın çapraz sorgusuna devam edildi.

Yayınlanma: 27.05.2013 - 12:02
Abone Ol google-news

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Emre Günaydın, duruşmaların son gününe kadar bağışık tutulmak istedi. Mahkeme heyetinin talebi kabul etmesi üzerine sanık Günaydın, salondan ayrıldı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan eski Malatya İl Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, Çınar'a sorular yöneltti. Çınar'ın flash diskindeki silinmiş ögelerden CIA yetkilileriyle görüşme yaptığını tespit ettiğini ileri süren Ülger'in CIA yetkilileriyle ne görüştüğünü sorması üzerine Çınar, "Sizin hazırladığınız belgeleri bana gerçekmiş gibi teyit ettirmeye çalışıyorsunuz. Böyle bir durum yok" iddiasında bulundu.

Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi'nin (TUSHAD) talimatıyla kendisinin brifing hazırladığına ilişkin Çınar'ın beyanları bulunduğunu hatırlatan Ülger, Çınar'a "Ben ne zaman, nerede brifing hazırlamışım?" diye sordu. Çınar, "Beyanlarımda bunu uzunca anlattım. Sen koskoca Mehmet Ülger'sin. Ben Beyaz Kuvvetler içinde biriyim. Ben nereden brifinge katılacağım. Sen brifinglere katılırsın. Sen TUSHAD'ın idari kadrosundasın" yanıtını verdi.

Ülger'in "gökyüzü belgelerini" Çınar'ın hazırladığını ancak bunu neden inkar ettiğini sorması üzerine, Çınar, bu belgelerin Ülger tarafından, onun yönetiminde hazırlanmış belgeler olduğunu ileri sürdü.

Mehmet Ülger
, Çınar'a "AKP İktidardayken bu partiye karşı nasıl konferans ve paneller düzenlenebilir?" sorusunu da yöneltti. Çınar, hard disk içindeki ilgili dosyaların numaralarını söyleyerek, "Bunu Ülger'in sorması gibi absürt bir durum olamaz. Hard diskin içindeki belgelere baktığınız zaman bir sürü belge görmek mümkün, AKP'yle ilgili. Fethullah Gülen cemaatini PKK ve misyonerlikle bağlantılı gibi gösterilen belgeler var. Sen AKP'ye rağmen bu dosyaları hazırlıyorsun. Gölcük'te çıkıyor. 'Bunları AKP'ye rağmen nasıl hazırlıyorsun?' diye retorik olarak soruyorum. Yapan sensin. Herkesi kontrol eden sensin. Sen yaptırıyorsun. Hard disk başka birinden çıkmadı. 'Bunu iyi sakla Haydar' dedin 2008'de" ifadelerini kullandı.

Müdahil avukatlardan Murat Dinçer, çapraz sorgu yöntemine uygun olmayan, yasak sorgu yöntemi ve usule aykırı sorular sorulduğunu öne sürerek, "Bugün tanığı itibarsızlaştırmak için soru soruldu. Buna izin verilmemesi gerekir diye düşünüyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler