Bursa yasta

Bursaspor'un ''efsane'' teknik direktörü Nejat Biyediç, memleketi Bosna Hersek'in Mostar kentinde vefat etti.

Yayınlanma: 15.08.2011 - 09:00
Abone Ol google-news

A Milli Takım Maç ve Oyuncu İzleme Antrenörü Adnan Örnek, yaptığı açıklamada, kan kanserine yakalanan Biyediç'in son zamanlarda sağlığının iyiye gittiğini, böyle bir haber karşısında adeta yıkıldıklarını söyledi.

Örnek, Nejat Biyediç'e geçen sene bir futbol okulu kurduklarını, burada 150 öğrencisinin bulunduğunu hatırlatarak, ''Durumu çok iyiydi. Gece aniden rahatsızlanarak hastaneye götürmüşler ve orada hayatını kaybetmiş. Böyle bir haber beklemiyorduk. Kendisi Türk futbol tarihine mal olmuş ve karakteriyle de herkesin takdir ettiği bir insandı. Başımız sağolsun'' diye konuştu.

52 yaşındaki Biyediç'in cenazesinin, Mostar'da çarşamba günü kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

Bursaspor'dan taziye mesajı

Bursaspor, Bosna Hersek'in Mostar kentinde vefat eden teknik direktör Nejat Biyediç için başsağlığı mesajı yayımladı. Resmi internet sitesinde, ''Seni unutmayacağız'' başlığıyla anılan Biyediç için ''İmparator lakaplı eski teknik direktörümüz ve kaptanımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız'' denildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bosna-Hersek'te vefat eden Bursaspor'un eski oyuncu ve teknik direktörlerinden Nejat Biyediç için başsağlığı mesajı yayımladı.

Galatasaray Kulübü'nün, yayınladığı mesajda, "Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz'' denildi.
 



Biyediç'in kariyeri

Nejat Biyediç, 1986–1987 yılında transfer olduğu Bursaspor'da 4 sezon aralıksız forma giydi. İlk kez kaptanlık pozu bandını takan yabancı futbolcu unvanını kazandı. Orta saha oyuncusu olmasına rağmen attığı gollerle her zaman alkış aldı. 18 Ağustos 1990'da Bursaspor forması ile jübile yaparak futbolculuğa Bursa'da veda etti.

Daha sonra 1994 yılında teknik direktör Nevzat Güzelırmak'ın ekibinde yardımcı antrenör olarak görev aldı. Güzelırmak'ın istifa etmesiyle Nejat Biyediç göreve geldi ve o sezon Bursaspor ligi 6. sırada bitirdi.

1995-1996 sezonunda yaptığı flaş transferlerle dikkati çeken Nejat Biyediç, yabancı futbolcuları Ivko Gançev, Elvir Baljiç, Mussisi, İsviçre'den aldığı gurbetçi golcü Ercüment Şahin ve 1. Lig'den aldığı libero Selim ile başarılı maçlar çıkarttı. Bursaspor, Süper Lig altıncısı olarak, ilk kez düzenlenen İntertoto Kupası'na katıldı.

Önce grup maçlarını oynayan yeşil-beyazlı ekip İngiltere'nin AFC Wimbledon takımını 4-0, İsrail'in Beitar Jerusalem FC takımını 2-0, Belçika'nın Charleroi takımını 2-0 yenerken, Polonya'nın FC Kosice takımı ile 1-1 berabere kalarak grup birincisi oldu.

İlk eleme turunda Yunanistan'ın Ofi Crete takımını 2-1'le eleyen yeşil-beyazlı takım, Almanya'nın Karlsruhe takımıyla eşleşti. Bursa Atatürk Stadı'ndaki maçın normal süresi 2-2, uzatma devreleri ise 3-3 sonuçlandı. Penaltı atışları sonucunda turu geçen taraf 9-8 üstünlükle Karlsruhe oldu.

İntertoto Kupası'nda gösterdiği başarılı performansla teknik direktörlük kariyerine ciddi bir başlangıç yapan Biyediç, bu karşılaşmalarda sergilenen futbol ile Bursaspor'u bir anda Türkiye'nin gündemine taşıdı.

52 yaşındaki Biyediç, 2007 yılından beri lösemi tedavisi görüyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler