Bursa'da yangın: 3 ölü

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, bir evde çıkan yangında, 7 aylık hamile kadın ve 2 çocuğu yanarak öldü.

Yayınlanma: 29.12.2009 - 07:50
Abone Ol google-news

Bursa Vakıf Mahallesi Vural Sokak'ta oturan Mehmet (47) ve Şengül Arda (27) çiftine ait evde sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Baba Mehmet ve 7 aylık hamile eşi Şengül ile çocukları Sümeyye (7) ve Umutcan'ın (5) uyuduğu sırada çıkan yangın, kısa sürede büyüdü.

Uyanarak yangına müdahale etmek isteyen baba Mehmet Arda, üzerindeki eşofmanların tutuşması üzerine kendini evin bahçesindeki süs havuzuna attı. Babanın bağırarak yardım istemesi üzerine yangından haberdar olan mahalle sakinleri, durumu polis ve itfaiyeye bildirdi.

Yaralı Mehmet Arda, 112 Acil Servis ekibince Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Arda, burada yapılan müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Evden dışarı çıkmayı başaramayan anne Şengül, çocukları Sümeyye ve Umutcan, yanarak hayatını kaybetti. Anne Arda ve çocuklarının cesetleri itfaiye ekiplerince bulundu.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmaları sonucu tamamen söndürülürken, Mehmet Arda'nın ilk eşinden olan 19 yaşındaki oğlu Sercan Arda'nın, teyzesinde kaldığı için geceyi evde geçirmediği öğrenildi.

Bu arada, Mehmet Arda'nın yeni satın aldığı ve evinin önüne park ettiği ticari minibüsü de kullanılamaz hale geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, merkez Yıldırım ilçesinde bir evde çıkan ve 7 aylık hamile kadın ile 2 çocuğunun hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek, ''Yangının, aile fertlerinin yattığı odadaki elektrikli ısıtıcıdan çıktığını tahmin ediyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler