Büyükelçi Üzümcü, KSYÖ başkan adayı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörlüğü için, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilci olan Büyükelçi Ahmet Üzümcü'nün tek aday olarak önerilmesi oydaşma ile kararlaştırıldı.

Yayınlanma: 17.10.2009 - 07:59
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Üzümcü Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörlüğü'ne önerilecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, merkezi Lahey'de bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nde düzenlenen İcra Konseyi toplantısında, Genel Direktörlük için Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Üzümcü'nün tek aday olarak önerilmesi oydaşmayla kararlaştırıldı. Toplantı Aralık ayı başında yapılacak.

Açıklamada, "İcra Konseyinde tüm devletlerin muvafakatı ile alınan bu sonucun geri planında, Türkiye'nin küresel konulardaki irade ve rolü, her alanda artan dış politika etkinliği, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Hükümetimizin seçim sürecine sağladıkları kıymetli destek yer almaktadır. Bu destekle, Bakanlığımız Merkez ve Dış Teşkilatı ile Büyükelçi Üzümcü yakın eşgüdüm içinde yoğun çabalar sarfetmişlerdir. Kamuoyumuzun malumu olduğu üzere, daha önce Sayın Hikmet Çetin, Sayın Kemal Derviş ve Sayın Ekmelettin İhsanoğlu'nun üst düzey uluslararası görevlere getirilmeleri de, adaylarımızın seçkin nitelikleri ve Bakanlığımız tarafından yürütülen etkin kampanya sayesinde mümkün olmuştu. Nitekim ülkemizin BMGK geçici üyeliğine rekor oyla seçildiği de hatırlanacaktır" denildi.

Üzümcü'nün yedi aday arasından tüm ülkelerin desteği ile seçilmesinin adaya gösterilen teveccühün yansıması olduğu belirtilen açıklamada, seçimin diğer alanların yanı sıra silahsızlanma ve silahların kontrolü alanında da Türkiye'nin sürdürdüğü ilkeli ve etkin politikaların uluslararası camia tarafından takdirini yansıttığı kaydedildi.

Açıklamada, "Türkiye bu politikalarını ve KSYÖ'ne verdiği desteği sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir" değerlendirilmesinde bulunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler