Çağdaşlık yolculuğunda 30. yıl

21 Şubat 1989’da kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 30. yaşını kutluyor.

Yayınlanma: 20.02.2019 - 23:44
Abone Ol google-news

ÇYDD’den yapılan açıklamada, “30 yılda on binlerce gencimize eğitim olanağı verdiğimiz için övünüyoruz. Fikri hür, vicdanı hür bir nesil yaratmak için her geçen gün daha fazla çalışıyoruz. Bu yolda bizi destekleyen herkese ve geleceğin teminatı gençlerimize güveniyoruz” denildi.

Devrimlerin, Cumhuriyetin değerlerinin, demokrasinin, eğitimde fırsat eşitliğinin, kadın-erkek eşitliğinin, insan onuruna saygının hâkim olacağı bir Türkiye için bir araya gelerek ÇYDD’nin oluştuğunun belirtildiği açıklamada “Binlerce gencimize verdiğimiz eğitim desteği, onların yaşamında derin izler bıraktı, onlarda sıcak duyguların yerleşmesini sağladı. Binlerce kızımızın hayatında açtığımız yeni kapılar, onları eğitimli meslek sahibi kadınlar olarak topluma kazandırdı. Orta öğretim ve üniversiteli gençlerimize verdiğimiz burs sayısı 110 bini buldu. Yaptırdığımız kız öğrenci yurtları, okullar, anasınıfları, kütüphaneleri devlete devrettik” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada “ÇYDD, Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Ekşi ile bir yıl; yüreğinin sesi ile aklını en güçlü şekilde birleştirmeyi başaran Prof. Dr. Türkan Saylan ile 19 yıl; Ergenekon kumpasları karşısında kamuoyuna, üyelere, bağışçılara verdiği güvenle derneği dimdik ayakta tutmayı başaran Prof. Dr. Aysel Çelikel’le 10 yıl, 30 yıl içinde büyüyerek bugünlere geldi. 110 şubesi, 16 bini aşkın üyesi, onlarca projesi, binlerce destekçisi ile 30. kuruluş yılını kutlayan ÇYDD, yolculuğunu kararlılıkla sürdürecektir” denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler