Çalışma izni internetten takip edilecek

ABD'de çalışanların yasal olarak çalışma iznine sahip olup olmadıkları, internet üzerinden tespit edilecek.

Yayınlanma: 08.09.2009 - 08:16
Abone Ol google-news

ABD'de bugünden itibaren hizmete girecek olan E-Verify sistemiyle, bir işyerinde çalışan kişinin yasal olarak çalışma izninin bulunup bulunmadığı 24 saat içerisinde öğrenilecek.

Yeni hizmete girecek sistemle, ABD'de kaçak olarak kişiler tespit edilerek, kaçak olarak çalışmaları engellenerek, kaçak işçi çalıştıran işverenlere para cezası verilecek.

Amerikan İç Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Sigorta İdaresi tarafından ortaklaşa başlatılacak yeni uygulamada, "E-Verify" yoluyla internet üzerinden, Federal hükümetle iş yapacak işverenlere çalıştırdıkları işçilerin çalışma izinleri olduklarını ispatlamalarını istenecek.
 

Akbulut : ABD'de kaçak işçilerin çalışmadı zorlaşıyor

Yeni uygulama konusunda görüşlerini bildiren, New York Barosu Göçmenlik ve Ticaret Avukatı Cahit Akbulut, "Yeni karar, Federal hükümetle iş yapacak işverenler için bir zorunluluk getirmekte ve ücretsiz E-Verify yoluyla yapılacak kontrolle, işverenlerin hem federal kanunlara uymaları sağlanacak, hem de yasa dışı işçi çalıştırmalarına engel olunacak. Federal hükümetten iş alan işverenler, 30 gün içinde E-Verify sistemine kayıt olmaları gerekmekte. Şu anda 145 binden den fazla işveren 550 bin civarındaki işyerlerinde elektronik sistemle işçilerinin çalışma izinleri olup olmadıklarını kontrol edebilmektedir. 1 Ekim 2008 den itibaren 7.6 milyon işçinin durumu bu sistemle tespit olunmuştur. İşverenlerin bu talepleri şu ana kadar yüzde 97 oranında otomatik olarak 24 saat içinde cevaplanmaktadır. Bu uygulama ile, ABD'de kaçak işçilerin çalışması zorlaştırılmıştır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler