Canan Kaftancıoğlu'ndan 24 Haziran çağrısı

Erken seçimde sandık güvenliği için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, herkesin karamsarlıktan kurtularak sandığa gitmesi gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma: 22.04.2018 - 22:19
Abone Ol google-news

Tam da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda seçilmesinin 100. gününü dolduran CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kapıda bekleyen erken seçim için, “25 Haziran sabahı da tek adamdan egemenliği alıp halka ve çocuklara vereceğiz” diyecek kadar umutlu. Kaftancıoğlu ile 24 Haziran’da yapılacak seçimi, hazırlıklarını ve siyasi atmosferi konuştuk.

- Her hafta bir ilçede çalışma yürütüyorsunuz. Yurttaşlar en çok nelerden şikâyetçi?

Göreve geldiğimizde 39 ilçe başkanı ile toplantı yaparak eksikliklerimizi giderme noktasında çalışma yapıp bunları tamamladık. Her hafta bir ilçede yurttaşlarla bire bir temas ederek onları dinliyoruz. Hangi siyasi görüşten olursa olsun insanlar düştükleri ekonomik zorluklardan bahsediyor. Kendi yaşadığı bölgesinden kaynaklanan sıkıntılar ve işsizlik de karşılaştığımız sorunların başında geliyor. Biz de bu doğrultuda 39 ilçenin sokak sokak fotoğrafını çekerek sorunları tespit ettik. Bu sorunlara CHP olarak nasıl çözüm bulacağımızı anlatmak üzere ekiplerimiz hazır. İstanbul halkının hayatında ulaşımdan, ekonomiye kadar nelerin değişeceğinin raporlamasını yaptık. Komisyonlar ve gönüllü gruplar oluşturduk.

- OHAL’e karşı yurt genelinde eylemler gerçekleştirdiniz. Toplumda bunun karşılığı nasıldı?

Toplumda bir uyanış söz konusu. İnsanlar demokrasiden yana taraf olması gerektiğinin, yaşadığı dönemde bir şekilde mağdur olduğunun farkında. OHAL eylemlerinde de bu nedenlerle, yurttaşların bir talebinin olduğunu gördük.

‘Demokrasi kazanacak’

- Yerel seçim hazırlıkları sürerken, 24 Haziran tarihi için erken seçim kararı alındı. Seçimlere hazır mısınız?

CHP İstanbul İl Örgütü olarak biz hazırdık. Seçimlerin bu kadar erkene alınmasının nedeni partilerin hazırlık yapmamasıdır. Karar çıkar çıkmaz 39 ilçe başkanı ve il yönetimi toplanarak saha çalışmalarını hızlandırdık. Göreve geldiğimiz günden bu yana sandık güvenliğini ve sandıktan çıkan sonucu nasıl koruyacağımıza dair teknik ve insan altyapısını tamamıyla oluşturduk. Herkes sandığa giderek oyunu kullansın. Hiç kimse nasıl olsa sonuçlar belli diyerek umutsuzluğa kapılmasın. CHP’nin aldığı oy üzerinden değerlendirme yapmak yanlış. 24 Haziran seçimi Cumhuriyet ile yeni rejimin oylaması olacak. Demokrasiden yana saf tutan herkesin hangi siyasi partiden olursa olsun birlikte hareket edeceği bir seçim olacağı için herkes umutlu olsun. 24 Haziran’da demokrasi kazanacak.

- İl Başkanı olarak gönlünüzde nasıl bir cumhurbaşkanı adayı var. İttifaklar konusunda görüşünüz nedir?

Gönlümden geçen Cumhurbaşkanı adayı toplumun her kesimini kucaklayan, tarafsız, hiç kimsenin kendini öteki hissetmediği ve ağzından çıkan cümlenin kanun olarak algılanmasından kendisinin de rahatsız olduğu birisi. İsim önemli değil. Bu ülkede hep marjinallerden bahsediliyor ama bana göre esas marjinal kişi sarayda oturan ve toplumu kutuplaştıran kişidir. İnsanları kapsayıcı, hukuka ve demokrasiye inanan bir cumhurbaşkanı olmalı. Zaten bizim adayımız parlamenter sisteme dönüş için çalışacak birisi olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler