Çankaya'da her okula bir teleskop

Çankaya Belediyesi 2009 Galileo yılı dolayısıyla Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzeneldiği 'Her Okula Bir Galileoskop' projesini yaşama geçirdi.

Yayınlanma: 24.11.2009 - 20:57
Abone Ol google-news

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Galileskop Projesi kapsamında Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde bugün işbirliği protokolü imzalayarak, okullara teleskoplarını verdiler.

Galileskop Projesi etkinliğinde bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Toplumumuz öğretmenlere hak ettikleri değeri, geleceğe güvenle bakmalarını maalesef sağlayamıyor. Galileo etkinliğimiz eğitimdeki olumsuz gidişatta çocukların evrende nasıl bir yerde olduklarını görmeleri için bir adım olmuştur" şeklinde konuştu.
Tanık konuşmasında, çocuklara öğretilen zaafların, kasıtlı sığlaştırmaların olduğuna dikkat çekerek, bu çalışmanın eğitim sisteminde bir ışık parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Görmeyi ,hayatı sorgulamayı, sonsuzluk kavramını öğretmek için bir adım attıklarını kaydeden Tanık, "ışık kirliliği değil, ışık aydınlığı her tarafı kucaklayacak" dedi.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ da yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesi'de bilim kültürünün kökleşmesini bir vizyon olarak kabul edildiğiğini ifade ederek, bu kültürü çocuklara sunmak istediklerini bildirdi.

Taluğ, düşünen, eleştiren gençlerin olması, aydın bir gelecek içini işbirliği yaptıklarını kaydederek, üniversiteden öğretmenlerin okulları ziyaret ederek, astronomi hakkında bilgi vereceklerini söyledi.

Etkinlikte, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nden Prof. Dr. Ethem Derman'da bir sunum yaparak, güneş sisteminde dünyanın yerini ve gezegenlerin göreli büyüklüklerinden bahsetti. Derman okullara armağan edilen teleskoplarla Satürn'ün halkalarının görülebileceğini bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler