Çapkın: Yenilikleri hayata geçireceğiz

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne atanan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ''İstanbul halkıyla beraber omuz omuza bilgi aktarımı yaparak, basınla iç içe yanlışları düzelterek, eleştiriye açık olarak kenti daha iyi noktalara götüreceğimize inanıyorum'' dedi.

Yayınlanma: 18.06.2009 - 08:28
Abone Ol google-news

İstanbul'a atanan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, konutunun çıkışında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önemli bir görev olduğunu belirten Çapkın, ''Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanımız ve Emniyet Genel Müdürümüz olmak üzere bizi İstanbul emniyet müdürlüğüne uygun gören devlet büyüklerine teşekkür ediyorum. Bize güvenilmiş böyle çok önemli bir görev verilmiş. Bunu için de olağanüstü çalışmamız gerektiğine inanıyorum'' dedi.

İzmir'de sağlanan başarılı çalışmalarda, İzmirlilerin de payının büyük olduğunu ve bunun da İstanbul'a atanmasında büyük faktör oynadığını ifade eden Hüseyin Çapkın, ''İzmir doğduğum kent, buraya hizmet etmek çok güzeldi. Huzuru, polisiye çalışmaların yanında, halkımızın ve basınımızın desteği ile sağladık. Bu başarı hepimizin, bu konuda İzmirlilere de teşekkür ediyorum'' dedi.

İstanbul'un huzurlu bir kent olduğunu, bayrağı daha ileri taşımak amacıyla ekip ruhuyla çalışacaklarını dile getiren Çapkın, şöyle konuştu:

''Görevimiz, emniyet teşkilatında daha en üsten aşağıya kadar verimi çalışmayı organize etmek. İstanbullular'ın da bize destek vereceğini düşünüyoruz. İstanbul'da halkla beraber omuz omuza bilgi aktarımı yaparak, basınla iç içe yanlışları düzelterek, eleştiriye açık olarak kenti daha da iyi noktalara götüreceğimize inanıyorum. Daha çok huzur sağlayabilmek için geceli gündüzlü takım ruhu içinde çalışacağız.''

Görev süresinin dolmasına yaklaşık 20 ay kaldığı ve bu sürenin İstanbul'daki çalışmaları etkileyip etkilemeyeceği sorusu üzerine Çapkın, ''görevimiz sürelerle orantılı değil'' diyerek, emekli oluncaya kadar gevşemeden aynı tempoyla çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

 

Münevver Karabulut cinayeti

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili soru üzerine, göreve başlamadan konuyla ilgili konuşmanın doğru olmayacağını belirten Çapkın, ''İstanbul'daki arkadaşlar da bunun çok önemli bir olay olduğunu biliyorlar. O önemde de çaba sarf etmişlerdir. Biz de aynı çabayı sarf edeceğiz. Sanıkların bir an önce yakalanmasını kim istemez ki? Faili meçhul hiç kalmasın istenir. İstanbul'daki arkadaşlarımız da gereken çabayı mutlaka göstermişlerdir'' dedi.

Çapkın, 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan olaylar ve ''polisin orantısız güç kullanımı'' konusunda yöneltilen soru üzerine ise Çapkın, günün şartlarının ve konunun gelişiminin nasıl olduğunu bilmediğini, Vali Güler ile Emniyet Müdürü Cerrah'ın ''en doğru'' olanı yapmaya çalıştıklarını söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler