Caretta Caretta'ların yolculuğu başladı

Mersin'in Anamur ilçesinde, 83 yuvadaki yumurtadan çıkan yaklaşık 4 bin 500 yavru caretta carettaların denize yolculuğu başladı.

Yayınlanma: 06.08.2011 - 13:11
Abone Ol google-news

 Anamur Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin en önemli deniz kaplumbağası üreme alanlarından olan Anamur'daki Anamurium Antik Kenti ile Pullu sahili arasındaki 13 kilometrelik bölümde, anaç deniz kaplumbağalarının sahilde bıraktıkları 887 yuva korumaya alındı.

Haziran ayı ortalarından bugüne kadar 83 yuvadaki yumurtadan çıkan yaklaşık 4 bin 500 yavru caretta caretta alınan sıkı tedbirler sayesinde güven içinde denizle buluştu.
Yavru caretta carettalar genellikle gece yumurtadan çıkarken, sabah saatlerine kalan yavrular, görevlilerin gözetiminde denize ulaştırıldı. Yuvaların yoğun olduğu Mamure Kalesi civarında kamp yapan turistler de sabahın erken saatlerinde sahile inerek yavru caretta carettaların denize yolculuğunu ilgiyle izledi.

Anamur Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği görevlileri, koruma altına alınan yuvalardan yavru çıkışlarının eylül ayı sonuna kadar devam etmesinin beklendiğini, bu nedenle kumsala yansıyan ışıkların söndürülmesi, sahile motorlu araçla girilmemesi konusunda halktan duyarlılık beklediklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler