'Cemaat operasyonu'nda tutuklama kararı sonrası ortalık karıştı

22 Temmuz operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 14 polisten 8'i tutuklandı. 4 polis adli kontrolle, 2'si ise adliyeden serbest kaldı. Tutuklanan polisler meslektaşlarına saldırdı.

Yayınlanma: 25.07.2014 - 08:03
Abone Ol google-news

Emniyet 'teki operasyon nedeniyle Çağlayalayan Adliyesi'nde mahkemeye sevk edilen 14 kişiden 8'i tutuklandı. 4'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 6 polis serbest bırakıldı.

Karar sonrasına tutuklanan polisler kendilerini cezaevine götürecek olan meslektaşlarına saldırdı.

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu bir grup şüpheli daha adliyeye sevkedildi

22 Temmuz operasyonu kapsamında 8 polisin tutuklanma kararının açıklanmasının ardından adliye koridorunda yaşananlar bir vatandaşın telefon kamerasına yansıdı. Kararın açıklanması ve polislerin mahkeme salonundan çıkmasıyla yakınları alkışlarla karşıladı. Bazı yakınlarının ise tepki gösterdiği görüldü. Tutuklama kararı çıkan bir polis ise "Ben örgütçü müyüm?" diyerek meslektaşlarına tepki gösterdi.

Tutuklamalar sonrası adliye koridorları karıştı - VİDEO

TUTUKLANAN POLİSLER

Tutuklanan emniyet personelinin isimleri şöyle: MesutYılmaz, Mehmet Dilaver, Selahattin Engin, Ramazan Olgun Altınışık, Fatih Kırcı, İsmail Torlak, Şeref Bolat ve Ercan Palaz.

SERBEST KALAN POLİSLER

Dünden itibaren Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda ifadeleri alınan emniyet personellerinden; Polat Kongur, Kadri Cemal Yiğit, İlhan Polat, Ali Kavlak, Hasan Emecan ve Turgay Yıldırım serbest bırakıldı.

 

Bozdağ'dan operasyon açıklaması


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon